SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER

Începe Campionatul Mondial de snooker » Ronnie O'Sullivan, Ding Junhui şi Neil Robertson în faţa unor recorduri istorice!

foto: thetimes.co.uk
foto: thetimes.co.uk

Articol de - Publicat sambata, 19 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 19 aprilie 2014 15:21

Astăzi a început ediţia 2014 a Campionatului Mondial de snooker, competiţie unde sînt prezenţi cei mai buni jucători din lume. Desigur, nu vor lipsi Ronnie O'Sullivan, Neil Robertson, Ding Junhui sau experimentatul John Higgins.

De 5 ori campion mondial, Ronnie este principalul favorit să ridice trofeul la Crucible şi în acest an. Cel mai talentat jucător din istoria snookerului vine la Sheffield după ce a impresionat în debut de 2014. A cîştigat Mastersul după o finală cu Mark Selby, iar la Welsh Open l-a învins pe Ding Junhui. În ultimul frame a realizat şi al 12-lea break maxim din carieră şi l-a depăşit pe Stephen Hendry în topul breakurilor de 147. [VIDEO aici]

O'Sullivan este în faţa altui record la Crucible în acest an, putînd să-şi adjudece al 6-lea titlu de campion mondial şi să-i egaleze pe Steve Davis şi Ray Reardon în clasament. Doar fostul său mare rival, Stephen Hendry, are mai multe, 7. Mai mult, cu o semifinală ar putea egala performanţa de 11 semifinale la CM a lui Davis. Tot Hendry este primul în acest top, cu 12.

Şi pentru că a realizat un 147 în debut de an, arătînd că încă poate, Ronnie poate deveni jucătorul cu cele mai multe breakuri maxime la Crucible, 4 la număr. Este la egalitate cu scoţianul retras din 2012, realizînd "147-le" în 1997, 2003 şi 2008.

Ding Junhui, cel mai în formă jucător
Chinezul de 27 de ani născut chiar pe 1 aprilie a avut un sezon fabulos pînă să ajungă la Sheffield pentru Campionatul Mondial şi a reuşit să cîştige nu mai puţin de 5 turnee de puncte: Shanghai Masters, Openul Indiei, International Championship, Masters Germaniei şi Openul Chinei chiar acum 10 zile. Este primul jucător care atinge această performanţă de la fabulosul Stephen Hendry din sezonul 1991-1992 cu 7 turnee. Ding nu a avut explozia niciodată pînă acum la Crucible, însă sezonul actual îl certifică printre marii favoriţi. Într-o eventuală semifinală se poate întîlni cu Ronnie O'Sullivan.

100 de breakuri de peste 100 de puncte într-un sezon?
O cifră ireală, dar care poate fi atinsă chiar la Campionatul Mondial care stă să înceapă. Australianul Neil Robertson, numărul 1 mondial, a acumulat pînă acum nu mai puţin de 93 de breakuri de peste 100 de puncte şi mai are nevoie aşadar doar de 7 pentru a atinge o bornă cu 3 cifre. Campion mondial în 2010, Neil a declarat că este un obiectiv important pentru cariera sa şi chiar i-a cerut sfaturi marelui Stephen Hendry în vederea atingerii acestei ţinte.

Cine mai contează la acest Campionat Mondial!
Nu doar Ronnie, Ding şi Neil sînt în cărţi pentru trofeu. Scăpat puţin de presiunea din ultimii doi ani, Judd Trump rămîne un jucător important, la fel ca Mark Selby sau cvadruplul campion mondial John Higgins. Finalistul de anul trecut, Barry Hawkins, este şi el calificat pe tabloul principal, însă forma recentă nu-l recomandă pentru un nou turneu de ţinut minte.

Veste tristă! Fără Steve Davis şi Mark Williams la Crucible
Astăzi se încheie calificările pentru C.M., iar fanii sportului au primit veşti proaste înainte de turneul de la Crucible. În calificări au participat mai mulţi jucători de renume, iar Steve Davis, campion mondial de 6 ori, a fost eliminat prematur de Craig Steadman. Nu a fost singurul nume important pentru că şi Mark Williams a pierdut în calificări chiar aseară în faţa lui Alan McManus.
Un alt campion mondial, Graeme Dott, a ieşit şi el din competiţie, iar dublul finalist Matthew Stevens a pierdut cu Tom Ford, tot ieri.

Cel mai mare premiu din istorie
Nu mai există premiu de 147.000 de lire sterline pentru breakul maxim la Crucible, însă oficialii din conducerea WPBSA vor oferi cel mai mare premiu din istorie cîştigătorului Campionatului Mondial din 2014, 300.000 de lire sterline, cu 50.000 mai mult decît anul precedent.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  19 Aprilie 2014, 11:55

deci... azi incepe campionatul mondial si tot ce ati putut face a fost sa luati un articol de acum 3-4 zile, sa-i schimbati data si sa-l impingeti in fata pe pagina Sporturi? o analiza ceva, niste interviuri din ultimele 2-3 zile cu principalii favoriti, niste informatii de ultima ora?? nimic? halal ziar de sport.

pacione28
pacione28  •  17 Aprilie 2014, 18:30

primele doua tururi vor fi usoare ptr Ronnie , un posibil sfert de finala cu Murphy sau Fu iar in semifinala poate fi reeditarea finalei de anul trecut sau cel mai probabil il va intalni pe Ding .. in finala vreau o intalnire Ronnie -Trump cred ca ar fi cea mai spectaculoasa finala din ultimi ani :)

andreas.schiller
andreas.schiller  •  17 Aprilie 2014, 14:40

ronnie is the king of snooker!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează