SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Întîlnire cu trecutul » Echipa de sabie a României a fost învinsă de Coreea de Sud în sferturile de finală la CM de la Kazan

Dolniceanu, Badea, Teodosiu și Gălățanu nu au mai reuşit să urce pe podium // Foto: Raed Krishan
Dolniceanu, Badea, Teodosiu și Gălățanu nu au mai reuşit să urce pe podium // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 22 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 iulie 2014 23:22

Vicecampioni mondiali în 2013, elevii lui Covaliu au încheiat concursul din Rusia pe poziţia a şaptea.

Echipa Coreii de Sud rămîne coşmarul sabrerilor români, indiferent de generaţie. După ce Dumitrescu, Zalomir, Dolniceanu şi Siriţeanu au pierdut finala olimpică, ieri Dolniceanu, Badea, Teodosiu şi Gălăţanu au ratat intrarea între primele patru echipe la CM de la Kazan în faţa aceleiaşi echipe.

Gu, Won, Oh şi Kim au fost la Londra, dar şi acum la Kazan şi au trecut de România cu 45-41. A fost a patra victorie consecutivă a coreenilor în faţa românilor.

"Adversarii noştri nu au prins o zi foarte bună, puteam să-i batem, să învingem campioana olimpică. Ne-a lipsit foarte puţin. E bine totuşi că ne-am apropiat de ei, că ştim ce să le facem în viitor, ne-a lipsit un pic de luciditate pe final", a spus Mihai Covaliu pentru TVR.

După al cincilea schimb, România conducea cu 25-21, dar Tiberiu Dolniceanu a avut parte de cîteva minute de coşmar pe planşă. A dat o singură tuşă şi a luat 9 cu Jung-hwan Kim, scorul devenind 26-30. Chiar dacă Teodosiu şi Badea au încercat să reducă din diferenţă, acest lucru nu s-a întîmplat.

Ultimii doi pe planşă au intrat Tiberiu Dolniceanu şi Woo Won, dar stricăciunile fuseră deja produse. "Nu mă aşteptam ca Dolniceanu să nu facă exact ce am exersat. Mă rog, se mai întîmplă. În general, sportivii mari trec prin asemenea momente. E păcat", a completat Covaliu.

Învinşi în sferturi de finală, sabrerii români s-au duelat cu Italia şi au pierdut cu 34-45, ajungînd să se lupte pentru locurile 7-8, unde au învins Franţa cu 45-32. Pentru băieţii de la sabie această ediţie a CM a luat sfîrşit.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează