ALTELE  ·  CM SNOOKER 2014

Mark Selby îi dedică victoria tatălui său: "A murit cînd aveam 16 ani şi mi-a cerut pe patul de moarte să cîştig CM"

Mark Selby, foto: sbs.com.au
Mark Selby, foto: sbs.com.au

Marti, 06 Mai 2014, 00:00

Mark Selby a cîştigat Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins cu 18-14 pe Ronnie O'Sullivan, şi a avut o conferinţă de presă emoţionantă după eveniment. Selby i-a dedicat victoria tatălui său, care a murit din cauza cancerului, în 1999.

"Tatăl meu a murit cînd aveam 16 ani, cu două luni înainte să devin profesionist. Ultimele lui cuvinte au fost: Vreau să devii campion mondial. I-am spus: Aşa o să fie. Mă bucur că am reuşit să mă ţin de promisiune", a declarat Mark Selby, cel care a devenit numărul 1 mondial după această victorie.

Într-o finală dramatică, în care a revenit de la 10-5, Mark Selby a avut o primă zi de concurs în care s-a luptat cu oboseala, după o semifinală epuizantă contra lui Neil Robertson, dar şi o zi de luni în care şi-a ţinut nervii în frîu şi l-a doborît pe O'Sullivan.

"Duminică, am simţit oboseala din plin. Ronnie este un jucător extraordinar cînd conduce, iar la 8-3, eu nu jucam deloc bine. După ce am închis primele două sesiuni la 10-7, m-am simţit de parcă eu aş fi condus cu 10-7, fiindcă eram fizic şi psihic foarte obosit. M-am gîndit să dorm bine şi să cîştig prima repriză din a treia sesiune cu 3-1. Am reuşit să o cîştig cu 4-0, deci a fost un vis care a devenit realitate", a explicat englezul în vîrstă de 30 de ani.

De cealaltă parte, Ronnie a fost galant, deşi foarte afectat de înfrîngere. "Vreau să îl felicit pe Mark. Mi-a pus probleme pe tot parcursul jocului, iar în cele din urmă nu am mai avut cum să-l înving, a fost prea puternic. Ratarea la bila roz a fost foarte mare, dar cea neagră de la 10-5 cred că a fost cea mai importantă. Nu vreau să mă plîng".



„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP, reacție dură după afirmațiile despre masturbare

Libertatea

Comentarii (11)

injunghiatu  •  07 Mai 2014, 00:16

@ mikerinos Esti un idiot in adevaratul sens al cuvantului! Sau poate ai urmarit finala fara volum! Cat despre fair play ,din nou, ma repet esti un idiot! Ti-as si argumenta dar oricum n-ai intelege pt ca, dupa cum am mai spus, esti un idiot!

americanu197  •  06 Mai 2014, 17:14

cu ani in urma cand am inceput eu sa ma uit la snooker era un joc al barbatilor care se bateau in break-uri mari... cand se incepea un break uitai ca mai are un adversar ...acum e un joc al pfizdellor care se bat in safety-uri si selby e reprezentantul numarul unu ...o finala urata... cand se bateau pe galbena aia imi venea sa inchid televizoru

alexandru_p  •  06 Mai 2014, 15:28

selby a meritat sa castige. am simtit ca ronnie e prea relaxat si ca asta o sa'l coste. a avut un singur meci in care a trebuit sa se concentreze, al doilea, in care a si fost condus si a trebuit sa revina. in rest, a avut meciuri usoare (nu prin prisma adversarilor ci a jocului acestora, uneori de neinteles). asta l'a costat. in schimb selby a fost tinut in sah toata semifinala. e adevarat ca intrat obosit in finala si asta l'a costat, dar asta a alimentat si mai mult increderea falsa a lui ronnie ca o sa mearga usor. mark a avut nevoie de liniste si de relaxare, iar in a doua zi a intrat in meci foarte conectat!

Vezi toate comentariile (11 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Emisiune TV

Digi Sport Matinal

Digi 1
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Bielefeld - Nurnberg

Digi 1
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Jahn Regensburg - Darmstadt

Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Wehen Wiesbaden - Dynamo Dresda

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
15:30 Documentar TV

Mircea Lucescu: episodul 1

TVR 1
16:30 Fotbal, Bundesliga

Leverkusen - Bayern Munchen

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Padeborn

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
16:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Mainz

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Fortuna Dusseldorf - Hoffenheim

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Hertha Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
Program TV complet

Liga 1