ALTELE  ·  SCRIMĂ

Pe podium în Franţa » Ana Maria Brînză a cucerit bronzul astăzi, la etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur

Articol de - Publicat sambata, 01 martie 2014 00:00

Spadasina a fost învinsă în semifinale de chinezoaca Anqi Xu în minutul de aur

Ana Maria Brînză a fost din nou printre cele mai bune spadasine la o etapă de Cupă Mondială. De data aceasta ea a urcat pînă pe locul al treilea la Saint-Maur.

A fost o zi lungă pentru cea care conduce detaşat clasamentul mondial la spadă. Ana a început asalturile la 10:30 dimineaţa şi le-a încheiat la 5 şi jumătate, cu o medalie de bronz şi un buchet de flori.

Prima adversară a fost poloneza Magdalena Piekarska, de care Ana a trecut cu 15-7. În turul al doilea, a învins-o pe ucraineanca Anastasia Ivcenko, cu 15-13, iar în optimi de finală pe Wai Man Kong din Hong Kong, cu 15-8.

Pentru intrarea între primele patru şi în acelaşi timp pentru asigurarea locului pe podium, Ana s-a duelat tot cu o ucraineancă, una pe care o cunoaşte atît de bine şi în faţa căreia căuta revanşa. Iana Şemiakina, campioana olimpică de la Londra, care a învins-o la JO de la Londra la doar o tuşă. De la acea întîlnire cele două nu au mai dat una peste alta pe planşă în competiţiile individuale. Mai mult, Şemiakina o învinsese pe româncă în cinci din cele şapte înfruntări de pînă acum.

A fost un meci strîns, care a avut nevoie de un minut în plus pentru a fi decisă învingătoarea. Şi acesta a fost Ana Brînză, care s-a impus cu 6-5.
Tensiunea avea să fie şi mai mare în meciul din semifinale, unde Ana a înfruntat-o pe chinezoaica Xu Anqi. Cu un minut înainte de expirarea timpului, românca era condusă cu două tuşe, dar a reuşit să revină şi să-şi procure încă un minut pentru a forţa victoria. Însă, cea care a dat tuşa de aur a fost chinezoaica, ea impunîndu-se cu 8-7. Ana a rămas cu bronzul şi a urcat pentru a douăzecea oară pe podiumul unei etape de Cupă Mondială în carieră.

În 2014, ea a fost pe primul loc la Budapesta şi acum e pe locul trei la Saint-Maur. Mîine are loc concursul pe echipe, iar săptămîna viitoare spadasinele se reîntîlnesc în Spania, la Barcelona.

În gaşcă
În afara de Ana Maria Brînză, România a mai avut patru reprezentante pe tabloul de 64 de la Saint-Maur. Simona Pop a încheiat concursul pe poziţia a 15-a, Ana Constantin pe locul 32, Maria Udrea pe 39, iar Ioana Dumitru pe 63.Cristi Borcea recunoște: are probleme cu Valentina Pelinel! Ce se întâmplă în familia celor doi
Libertatea
Comentarii (1)
gabrielaj  •  03 Martie 2014, 22:23

bravo ana maria.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Cupa României
FCSB - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Manchester City - Newcastle
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Genoa - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Getafe - Villareal
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Brighton - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Parma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Sampdoria
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
23:00 Fotbal, La Liga
Barcelona - Espanyol
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1