SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Realeasă în Comisia Sportivilor din FIE » Ana Maria Brînză îi va reprezenta pe sportivi în federaţia internaţională

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 13 august 2013 20:01

Ana Maria Brînză a fost votată de sportivii de la Mondiale să facă parte din Comisia Sportivilor în federaţia internaţională. Românca se află într-o companie selectă.

Cu prilejul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, Federaţia Internaţională de Scrimă a organizat alegeri, printre concurenţi, şi pentru desemnarea scrimerilor care să-i reprezinte în Comisia Sportivilor.

La secţiunea spadă feminin, românca Ana Maria Brînză a adunat cele mai multe voturi, fiind preferată de sportivi franţuzoaicei Maureen Nisima, bronzul olimpic de la Atena, şi ucrainencei Iana Şemiakina, ultima campioană olimpică la Londra 2012!

Brînză face parte dintr-o companie extrem de selectă alături de japonezul Yuki Ota, vicecampionul olimpic la floretă, de italianca Valentina Vezzali, de şase ori campioană olimpică la floretă, de rusul Nikolai Kovalev, cvadruplul campion mondial la sabie, de americanca Mariel Zagunis, dubla campioană olimpică la sabie, şi de ungurul Aron Szilagyi, campionul olimpic de sabie de la Londra.

"Sînt onorată, eu am făcut parte din această comisie şi pînă acum. Participăm, de obicei, la congresele federaţiei internaţionale de la Lausanne şi sîntem întrebaţi ce părere avem atunci cînd vor să se facă schimbări în regulament", a declarat Ana Maria Brînză.

Pînă acum, în Comisia Sportivilor din federaţiile internaţionale a mai făcut parte o singură româncă, Gabi Szabo, la atletism.

Playtech: Cu ce bărbat s-a întâlnit Simona Halep în weekend. Îl știm de la Antena 1


Comentarii (2)
dash.berlin
dash.berlin  •  03 Septembrie 2013, 14:37

Multa bafta !

lenan
lenan  •  14 August 2013, 14:41

Geambasule, ce spui?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează