SPORTURI  »  ALTELE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Cine e primul sportiv important care s-a lepădat de Rusia » Va concura sub steagul Franței: „Situația din Ucraina m-a făcut să grăbesc totul”

FOTO: Instagram +13   FOTO
FOTO: Instagram

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 22:09 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 22:45

Ciclistul Pavel Sivakov (24 de ani) nu va mai concura sub culorile Rusiei. Va reprezenta Franța la toate competițiile, având cetățenie din 2017.

Pavel este fiul unor foști cicliști profesioniști, rușii Alexei Sivakov și Alexandra Kolynaseva. S-a născut în Italia, apoi și-a petrecut mare parte din viață în Franța. În anul 2017, cel în care semna cu cea mai importantă echipă din lume, Sky, Sivakov obținea și cetățenia franceză.

Mircea Lucescu demontează un fake news legat de războiul din Ucraina: „Nu e adevărat! V-am spus unde sunt”
Război în Ucraina
Mircea Lucescu demontează un fake news legat de războiul din Ucraina: „Nu e adevărat! V-am spus unde sunt”

Pavel Sivakov nu va mai concura pentru Rusia

A continuat să evolueze sub steagul Rusiei, participând inclusiv la acțiunile echipei naționale. Asta până la declanșarea războiului din Ucraina. 

„Vreau de ceva timp să concurez pentru echipa națională a Franței și am făcut o cerere în acest sens către Uniunea Ciclistă Internațională. Dată fiind situația din Ucraina, am vrut ca procesul să fie grăbit. Vreau să le mulțumesc celor de la UCI și echipei mele, Ineos (n.r. noua denumire a celor de la Sky), pentru că m-au susținut în acest proces”, a spus Pavel Sivakov, potrivit Cycling News.

Cine e primul sportiv important care s-a lepădat de Rusia » Va concura sub steagul Franței: „Situația din Ucraina m-a făcut să grăbesc totul”

Războiul din Ucraina l-a făcut să se răzgândească

Într-un interviu oferit în anul 2021, Sivakov vorbea despre dubla cetățenie și despre diferențele dintre cele două țări.

Mereu m-am întrebat ce ar fi fost mai bine pentru cariera mea. Infrastructura de care beneficiază echipa Franței este mult mai bună. E evident. Totuși m-am întrebat: e mai bine să reprezinți Franța decât Rusia? Poate doar la nivel de sponsorizări. De fapt, cred că nu contează deloc. Nu îmi pasă de steagul Franței sau de steagul Rusiei, eu sunt Pavel Sivakov. Însă nu mă pot imagina sub alte culori, fie ele și ale Franței. Am renunțat la gândul să îmi schimb cetățenia
- Pavel Sivakov

Cine e Pavel Sivakov

Pavel Sivakov este un om de încredere al lui Ineos în marile tururi. A debutat pe marea scenă în 2017, în Vuelta, iar în 2019 a participat și în Giro d'Italia, clasându-se pe locul 9 în ierarhia generală. Cea mai mare victorie din carieră a venit în același an, triumf în Turul Poloniei. În 2020 a făcut parte din lotul lui Ineos pentru Turul Franței.

VIDEO Propunerea lui Șfaițer pentru Burleanu: „Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

China, de partea Rusiei? » Motivul uluitor pentru care vrea să oprească transmisia meciurilor de Premier League din acest weekend

Antrenorul ucrainean de la Zenit, atacat dur de un fost coleg: „O să taci acum? Tolya, cum vei trăi cu tine?”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  07 Martie 2022, 22:31

Ar trebui sa li se permita doar daca renunta la cetatenia rusa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează