SPORTURI  »  ALTELE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Rușii nu acceptă să își piardă sportivii: „Schimbarea cetățeniei e considerată trădare! Nu excludem plecări în masă”

Zhulin, în stânga imaginii / FOTO: Imago-Images +21   FOTO
Zhulin, în stânga imaginii / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 21:16 / Actualizat luni, 07 martie 2022 21:45

Alexander Zhulin (58 de ani), fost campion mondial la patinaj artistic, îi avertizează pe sportivii ruși că schimbarea cetățeniei va fi considerată o trădare.

Rușii se pregătesc să piardă o parte dintre sportivii de top, urmare a sancțiunilor impuse de Federațiile Internaționale. Exemplul ciclistului Pavel Sivakov (24 de ani), care va concura de acum pentru Franța, ar putea fi urmat și de alții. 

Premier League renunță la un contract imens » Refuză să mai transmită meciurile în Rusia
Război în Ucraina
Premier League renunță la un contract imens » Refuză să mai transmită meciurile în Rusia

Pentru a opri exodul, în presa din Rusia au apărut mai multe mesaje de forță, menite să îi descurajeze pe cei care vor să reprezinte alte țări. 

Rușii se așteaptă la plecări în masă: „Vor fi considerate trădări!”

„E foarte greu de prezis ce va urma. Situația actuală e tare dificilă. Schimbarea cetățeniei va fi însă privită ca o trădare. Cum se vor uita oamenii la acești sportivi? 

Pe de altă parte, i-aș putea înțelege și pe ei. Și-au petrecut toată viața antrenându-se, așteptând să concureze, iar Federațiile Internaționale le transmit acum că nu au voie și că vor rata un sezon întreg, poate mai multe. Vestul va face totul să ne distrugă sportul! 

Cred că toți vor să aducă în continuare glorie țării lor, să participe sub steagul Rusiei, să își audă imnul. Ce fac Federațiile Internaționale e peste puterea mea de înțelegere. E dureros și jenant. În aceste condiții, nu exclud o plecare în masă a sportivilor ruși, atât în patinaj, cât și în alte sporturi”, a spus Zhulin, potrivit Sport24.ru.

Cine e Alexander Zhulin

Alexander Zhulin are în palmares două medalii olimpice, un argint în 1994, la Lillehammer, și un bronz la Albertville. Ambele au venit în proba de dans, alături de Maya Usova.

În aceeași probă a devenit și campion mondial, la Praga, în 1993, și a cucerit un titlu european.

După retragerea din activitate, Zhulin a devenit antrenor și coregraf. A lucrat un timp în Statele Unite ale Americii, la New Jersey, iar în 2006 a revenit în Rusia. Acum locuiește în Moscova și pregătește mai mulți patinatori de top. A fost prezent, ca antrenor, și la Jocurile Olimpice de iarnă din acest an.

VIDEO Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

Vezi și alte urmări din sport ale războiului din Ucraina:

Uluitor! FIFA amână o decizie! » Încearcă să protejeze Rusia și să o reprimească în barajul pentru Mondial?

Wild-card pentru Dayana Yastremska la Indian Wells » Ucraineanca, pregătită pentru un nou turneu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  08 Martie 2022, 11:05

Toata suflarea rusa trebuie sa stea cuminte pe scaunele si sa astepte castronelul cu orez. Dupa aceia asteapta cuminti cu mainile la spate cuvantarea tovarasului AlfaBetaGamaSuprem.

cordell.hull
cordell.hull  •  08 Martie 2022, 09:10

Unii vorbesc de spălatul altora pe creier... eu zic dance uitam in primul rând la noi și mai zic ca situația are mare legătura cu PLANUL KALERGI

doublem
doublem  •  08 Martie 2022, 01:56

Schimbarea cetățeniei și participarea pentru alte țări este o trădare ? Serios ...în patinaj artistic sunt o mulțime de sportivi care participă pentru alte țări mai ales la perechi și dans . Majoritatea plecați din Rusia din cauza concurenței mari . Acum se numește trădare ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează