SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Wild-card pentru Dayana Yastremska la Indian Wells » Ucraineanca, pregătită pentru un nou turneu

Dayana Yastremska / Sursă foto: Twitter@Open6emeSensML
Dayana Yastremska / Sursă foto: Twitter@Open6emeSensML

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 14:00 / Actualizat luni, 07 martie 2022 14:16

Dayana Yastremska (21 de ani, 103 WTA) a primit un wild-card din partea organizatorilor de la Indian Wells. Învinsă în finala de la Lyon, ucraineanca va lua startul în turneul-vedetă care începe săptămâna aceasta în California. 

  • Turneul de la Indian Wells se desfășoară în perioada 7-20 martie. 

În condițiile în care Naomi Osaka (78 WTA) a fost direct acceptată pe tabloul principal de la Indian Wells, organizatorii au decis să-i acorde un wild-card jucătoarei din Ucraina, care va juca pentru a treia oară în carieră la turneul american, după edițiile din 2019 și 2021.

La doar câteva zile după ce își lăsa în urmă țara asediată de Rusia și se refugia în România, Dayana Yastremska a ajuns până în finală în turneul de la Lyon, după ce le-a învins pe parcurs pe Ana Bogdan și Sorana Cîrstea

Dayana Yastremska, în lacrimi, după finala pierdută la Lyon

Dayana Yastremska a pierdut finala turneului de la Lyon în fața chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, 64 WTA), scor 6-3, 3-6, 4-6. Jucătoarea din Ucraina a fost foarte emoționată la finalul partidei și a transmis că va dona premiul de la Lyon unei fundații din țara sa.

Jucătoarea din Ucraina le-a mulțumit fanilor pentru susținerea din timpul turneului și a transmis că va dona premiul de aproximativ 14.500 de euro unei fundații din Ucraina, țară aflată în război după invazia Rusiei.

„Banii pe care îi primesc de aici îi voi dona unei fundații ucrainene. Celor de acasă care mă urmăresc, vreau să vă spun că sunteți foarte puternici, aveți un spirit extraordinar. Am încercat să lupt pentru Ucraina și mulțumesc tuturor ucrainenilor că au arătat că avem un spirit puternic. Slavă Ucrainei! Mă voi întoarce anul viitor, mulțumesc pentru sprijin” a declarat Yastremska, potrivit Rmc.

Citește și alte știri din tenis:

Dayana Yastremska, în lacrimi, după finala pierdută la Lyon: „Am încercat să lupt pentru Ucraina”

Când plănuiește Roger Federer să se întoarcă pe terenul de tenis: „Am avut un RMN bun”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  07 Martie 2022, 20:21

Sa-i dea direct trofeul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează