SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Samba de bronz » Echipa feminină de spadă a ocupat locul al treilea la etapa de Cupă Mondială de la Rio de Janeiro

Spadasinele s-au antrenat la malul mării pentru a concura pe malul Oceanului Atlantic // Foto: Raed Krishan
Spadasinele s-au antrenat la malul mării pentru a concura pe malul Oceanului Atlantic // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 07 mai 2012 01:08

Ana Brînză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Anca Măroiu au urcat pentru a treia oară pe podium în acest an.

Cinci săptămîni şi jumătate trecuseră de cînd spadasinele române nu mai urcaseră pe planşă într-un concurs oficial. Aproape 40 de zile de zile în care Ana Brînză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Anca Măroiu au trecut prin două cantonamente, unul la Constanţa şi altul la Craiova. Miercuri au plecat spre Rio de Janeiro pentru un nou concurs de Cupă Mondială.

Ieri, pe Insula Villegagnon din Rio, acolo unde situată Şcoala Navală, locul de desfăşurare a concursului, echipa României a ocupat locul al treilea Cu 13 formaţii care rîvneau spre podium, fetele au intrat în concurs direct în "sferturi", graţie poziţiei de lider din clasamentul mondial. Ana, Simona, Loredana şi Anca au trecut, în prima întîlnire, de Germania cu 45-43.

O mică revanşă luată după ce Germania le învinsese la etapa de Cupă Mondială de la Paris, disputată la finalul lunii martie. În semifinale, româncele antrenate de Dan Podeanu, de Cornel Milan şi de George Epurescu au dat peste Italia.

Spadasinele din Cizmă au condus aproape pe toată durata întîlnirii. Ultima a urcat pe planşă Ana Brînză care a reuşit să egaleze, dar pînă la urmă Italia s-a impus cu 41-40. În finala mică, România a întîlnit China, de care, ca şi în finala CM 2011, a trecut, 25-21.

În oraşul cu plaje nenumărate, spadasinele au avut sîmbătă concurs individual. Cel mai departe a reuşit să ajungă Ana Maria Brînză, care a încheiat competiţia pe locul al cincilea, ea fiind învinsă în "sferturi" de Maureen Nisima, din Franţa, cu 15-13.

Simona Gherman s-a clasat pe 18, Loredana Dinu pe 21, iar Anca Măroiu pe 37. Următoarele destinaţii pentru dublele campioane mondiale sînt Havana (19-20 mai) şi apoi Legnano pentru Campionatele Europene (15-19 iunie).

Echipa României în 2012 la etapele de Cupă Mondială:
Doha: locul 3
Barcelona: locul 1
Paris: locul 6
Rio de Janeiro: 3

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează