SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER 2011

Ultimele rezultate de la CM de snooker » O'Sullivan se califică în "optimi", Peter Ebdon este trimis acasă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2011 14:02

Ieri, în a patra zi a Campionatului Mondial de Snooker, alţi doi jucători s-au calificat în optimile celei mai importante competiţii din sportul cu tacul. Englezul de 34 de ani, Stuart Bingham, şi conaţionalul său, Ronnie O'Sullivan, au reuşit să depăşească prima faza de la Crucible şi să îşi găsească loc printre cei mai buni 16 jucători din lume.

Peter Ebdon, numărul 13 mondial, a fost eliminat de Stuart Bingham, acesta fiind cu 7 poziţii mai slab clasat în ierarhia premergătoare CM. Surprinzător sau nu, la capătul unui joc extrem de tensionat, niciunul dintre cei doi nu a reuşit să obţină un break de peste 100 de puncte. Cu toate că greşelile au abundat şi de o parte, şi de cealaltă, Bingham a reuşit să treacă de fostul campion mondial din 2002 cu scorul de 10-8 şi îl va întîlni în turul următor pe Ding Junhui.

În cealaltă confruntare care a ţinut capul de afiş al zilei, Ronnie O'Sullivan, cap de serie numărul 10, l-a eliminat fără emoţii pe Dominic Dale, 10-2 fiind rezultatul final. Triplul campion mondial a arătat un joc asemeni celui practicat de el cu ani în urmă, vizita la psihiatru dovedindu-se a fi extrem de utilă. "The Rocket" a intrat în sesiunea de seară cu un avantaj de cinci jocuri (7-2), cele trei frame-uri care îl separau de "optimi" fiind tranşate scurt, două fiind break-uri de peste 100 de puncte. Sîmbătă, englezul îl va întîlni pe Shaun Murphy, într-o partidă care se anunţă a fi mult mai disputată decît cea cu Dale.

"M-am bucurat de joc la fel de mult ca prima oară cînd am jucat la Crucible. Nu-mi doream să se termine, voiam să joc în continuare. Niciodată nu m-am mai simţit ca acum. Pentru mine, mai important decît orice este faptul că îmi doresc să mă aflu aici. Nu contează dacă pierd sau câştig, acest lucru face parte din sport. Iubesc jocul de snooker, dar am suferit mult din cauza sa" a declarat O'Sullivan pentru Eurosport.

Vezi aici VIDEO cu o închidere incredibilă de masă a lui Ronnie, break-ul reuşit de englez fiind de 113 puncte.

Astăzi se vor juca partidele dintre Marco Fu-Martin Gould (6-6 în acest moment), Ricky Walden-Rory McLeod (5-5 în acest moment), Graeme Dott-Mark King (6-3 după prima sesiune), Mark Allen-Matthew Stevens (4-5 după prima sesiune), John Higgins-Stephen Lee, Mark Selby-Jimmy Robertson.

Rezultate înregistrate după primele patru zile ale concursului cu un fond de premiere de 1.100.000 de lire sterline:

Judd Trump 10-8 Neil Roberson

Jamie Cope 10-7 Andrew Pagett

Ali Carter 10-3 Dave Harold

Ding Junhui 10-2 Jamie Burnett

Barry Hawkins 10-9 Stephen Maguire

Stephen Hendry 10-9 Joe Perry

Mark Williams 10-5 Ryan Day

Shaun Murphy 10-1 Marcus Campbell

Ronnie O'Sullivan 10-2 Dominic Dale

Stuart Bingham 10-8 Peter Ebdon

 

Rămîi pe GSP.RO pentru a fi la curent cu ultimele veşti şi rezultate de la Crucible.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează