SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Un antrenor al Centrului Olimpic de lupte libere e acuzat că a vrut să îşi violeze două eleve: "S-a dat la ele!"

Radu Ana a fost disponibilizat acum o săptămînă şi jumătate // Foto: Facebook
Radu Ana a fost disponibilizat acum o săptămînă şi jumătate // Foto: Facebook

Articol de , - Publicat sambata, 20 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2013 12:30

Radu Ana, tehnicianul demis de federaţie, se pare că în urma acestui incident, susţine că doar le-a spus fetelor să se culce: "Sînt victima unui personaj dubios, una din fete e eleva lui". Colegele sportivelor au altă variantă: "Domnul Ana a plecat după ce a vrut să se culce cu două fete. Venea beat la antrenamente!"

Ziua şi scandalul la FRL. Mai întîi, Estera Dobre, de 6 ori vicecampioană europeană la lupte libere, depistată pozitiv la un control antidoping. Apoi, Ştefan Rusu, fost campion olimpic şi antrenor secund al lotului naţional, acuzat că a furat din hotelul în care era cazat pe durata CE 2013.

Ieri, în scenă a intrat alt personaj din lumea luptelor. E vorba de Radu Ana, 46 ani, ultima oară antrenor secund al lotului naţional de junioare. Demis pe 9 aprilie, dintr-un motiv ascuns: se pare că a fost acuzat de două eleve că, beat fiind, a încercat să le violeze!

"Fetele l-au zgîriat şi au fugit"
Sursele Gazetei detaliază: "Radu Ana stă cu lotul olimpic de junioare în căminul Liceului « Mircea Eliade» din Capitală. Acum o lună de zile, Ana a chemat în camera sa două fete, una din Tîrgovişte, alta din Buzău, sub pretextul că vrea să le zică ceva. A încercat să le violeze, el fiind beat. Fetele s-au apărat, l-au zgîriat, au scăpat fugind din cameră, după care le-au zis şi altor colege ce s-a întîmplat. Radu Ana a fost înlocuit pe 9 aprilie. Problemele sale nu sînt noi, el a fost dat afară de la Steaua pentru excese de băutură!".

"S-a dat la ele, mai venea beat"
Scena e confirmată de alte luptătoare, colege cu cele două victime. Sub protecţia anonimatului, acestea au acceptat să dialogheze în incinta Liceului "Mircea Eliade" din Capitală.

- Ce ştii despre antrenorul Radu Ana?
- A, păi nu mai este la noi. L-au dat afară că "s-a dat" la nişte fete.

- Ce înseamnă "s-a dat"?
- Adică a vrut să se culce cu ele.

- A mai încercat aşa ceva?
- Nu ştiu. Ştiu doar că mai bea! Venea beat şi pe la sală, la antrenamente.

"Cel care le păzea... Nu mai zic nimic!"
Contactat telefonic, antrenorul a răspuns, mai întîi, deznădăjduit. "Lăsaţi-mă în pace, de azi dimineaţă primesc telefoane continuu! Să vă zic: cel care le păzea noaptea... Nu, gata, nu zic nimic! După ce îmi revin, ne întîlnim şi discutăm".

Sunat după cîteva ore, Ana a detaliat: "Domne, ştiu şi eu cine v-a zis vouă de asta. E unul care vrea să dea în mine, are legătură cu unele dintre fete. Să vă povestesc: la Centrul de la «Mircea Eliade», eu sînt de toate. Profesor, antrenor, pedagog, paznic. Sînt singurul care stă acolo cu fetele. M-am dus să le trimit la culcare, le-am zis să se culce. Asta a fost tot!".

"Demis pentru alte divergenţe"
Mai întîi, FRL, prin vocea secretarului general Andrei Vasile, a negat tentativa de viol. "Nu ştiu de aşa ceva, cred că e doar o încercare a cuiva de a face un nou scandal! Probabil că domnul Ana a fost dat afară pentru unele divergenţe avute cu antrenorul coordonator Toarcă. Nicidecum pentru aşa ceva! Bine, eu nu am informaţii, nu am participat la respectivul Birou Federal".

Totuşi, oficialul lasă de înţeles că a avut loc un incident. "Bine, ştiţi cum e, la Bucureşti au venit fetele din toată ţara. La unele, educaţia e precară. Le-o fi trimis omul la culcare, alea nu au vrut... E greu să lucrezi cu fetele, au toanele lor, s-a dus omul să le potolească", a comentat Vasile.

Fost campion european
Radu Ana, tehnicianul acuzat de tentativă de viol, este fost campion european la juniori, categoria 54 de kilograme. Sportiv la Steaua, a obţinut acest titlu în anul 1987. Pînă la demiterea sa, luna aceasta, a mai lucrat la Steaua şi la Centrul Olimpic.

"Nu mă mai interesează!"
Ştefan Rusu, celălalt antrenor dat afară de FRL în această lună, a refuzat să comenteze incidentul. Deşi declarase, chiar la începutul săptămînii, că la "Mircea Eliade" se petrec lucruri necurate! "Nu mă mai interesează, nu vreau să vorbesc despre asta. Scandal peste scandal! Să fie sănătoşi, să îşi crească campionii", a punctat Rusu.

"În ziua de azi, e uşor să acuzi pe oricine că a vrut să te violeze. Dacă atingi pe cineva pe stradă, imediat eşti violator! Nu trebuie să ne dăm cu părerea asupra unor chestii declarate de nişte fete. Nu l-am văzut niciodată pe Ana să bea" (Andrei Vasile, secretar general FRL)

"Nu mă interesează ce scrieţi! Ce are relevanţă: ce spune un om sau ce vedeţi în nişte declaraţii scrise?" (Radu Ana, antrenor lupte libere)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
arcozo
arcozo  •  23 Aprilie 2013, 19:27
Postat de nimeni26 pe 20 Aprilie 2013, 16:24

Nu are nimeni curaj sa recunoasca!Dar este vorba despre o fata cuminte cu bun simt

domnilor din FRL ascundeti rahatul sub pres dar el tot vrea sa iasa la suprafata....

arcozo
arcozo  •  23 Aprilie 2013, 19:24

minunat ceea ce se intampla la FRL au ajuns sa distruga luptele cei catre au ajuns sa conduca aceasta federatie ma intreb daca chiar sunt multumiti atunci cand se uita in oglinda daca le place ceea ce vad si-au batut joc de ce au facut antrenorii de valoare si au inlocuit cu ce?.......cu cu oameni ca domnul acesta, cu antrenori care nu au caractere care se complac doar cu titulatura de antrenor de lot dar nu fac nimic care sa le dea acest drept poate doar ca sustin conducerea FRL. A ajuns antrenor de lot sportiva mai ieri care nu are experienta antrenoratului sa fie antrenor de lot...RUSINE sa va fie culegeti ce ati semanat domnilor . iar in legatura cu acest domn AFARA a facut de ras ...

paiazze
paiazze  •  20 Aprilie 2013, 22:07
Postat de melcul_furios pe 20 Aprilie 2013, 11:17

Parca mai era o eleva de liceu in presa "violata" de profesor, ca dupa ceva timp sa aflam ca era indragostita de el, alerga dupa el si s-a culcat cu el de buna voie, insa ii trebuia o scuza in fata tatalui. Ar trebui totusi niste cercetari amanuntite inainte de a ne da cu parerea despre cineva, nu doar o simpla declaratie sau un zvon.

Ce spui tu acolo e pentru oameni cu capul pe umeri. Prostimea trebuie saturata cu circ.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close