ALTELE  ·  CANOTAJ

Un aur și un bronz pentru România la Mondialele de tineret la canotaj

Articol de — Sambata, 27 Iulie

Băieții din barca de doi rame sunt eroii zilei. Florin Lehaci și Dumitru Ciobică au câștigat cursa din SUA la Mondialele de tineret

Ziua finalelelor de la Sarasota a început excelent pentru România. Băieții din barca de doi rame, Florin Sorin Lehaci și Dumitru Alexandru Ciobică, vicecampioni mondiali anul trecut, au schimbat argintul pe aur.

„Tricolorii” au condus cursa autoritar de la un capăt la altul și nu lăsat nicio șansă urmăritoarelor. Lituania a câștigat lupta pentru argint cu Grecia, care a terminat pe 3. 

Cursă incredibilă la patru vâsle feminin, acolo unde Larisa Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu și Tabita Maftei au luat startul de pe culoarul doi. După primii 500 de metri, româncele erau pe patru, au urcat pe trei la jumătatea cursei și au continuat cursa de urmărire a bărcii din Marea Britanie, poziția a doua. Olanda se distanțase deja și părea scăpată în câștigătoare. Ordinea s-a păstrat și la 1.500 de metri, dar bătălia era acerbă. Cu 200 de metri înainte de finiș, barca Olandei s-a oprit pur și simplu. Uneia dintre sportive i s-a făcut rău și a leșinat de la efort! Din spate au venit tare britanicele, dar și nemțoaicele. România a prins bronzul.

Ultima finală a zilei cu români în concurs, cea de patru rame masculin, nu a mai adus încă o medalie. Florin Horodișteanu, Dumitru Antonio Stoica, Sebastian Cîrstea și Cristian Ionuț Cojocaru au terminat pe locul 4, în spatele bărcilor din Marea Britanie, Germania și Italia.

Duminică, alte patru finale

România mai are șanse la medalii, având alte patru bărci calificate în finalele de duminică.

Seria va fi deschisă de barca de patru rame, masculin, care va intra în concurs la ora 17:50 (ora României). Vor urma la ora 18:35 băieții din barca de 8 plus 1, iar la 18:50 va fi rândul lui Mihai Chiruță, campionul european en-titre, la schif simplu.

Ultima finală, care va închide balul, va fi cea feminină de 8 plus 1, cu „tricolorele” luptând pentru aur alături de bărcile din Germania, Olanda, Marea Britanie și SUA. Totul la 19:20. 

6 medaliia cucerit România la Mondialele Under 23 de anul trecut, la Poznan: 2 de aur, 2 de argint și una de bronz, ocupând locul 4 în clasamentul final pe medalii Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep răspunde acum: 'Este total greşit că l-am făcut de râs sau l-am umilit'

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1

Voluntari - Gaz Metan Mediaș

Digi 1, Telekom 1, Look
21:00 Fotbal, Liga 1

Astra - Viitorul

Digi 1, Telekom 1, Look
21:00 Fotbal, La Liga

Mallorca - Eibar

Digi 2
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Osnabruck - Darmstadt

Digi 4
23:00 Fotbal, La Liga

Betis - Valladolid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1