ALTELE  ·  CANOTAJ

Un aur și un bronz pentru România la Mondialele de tineret la canotaj

Articol de — Sambata, 27 Iulie 2019

Băieții din barca de doi rame sunt eroii zilei. Florin Lehaci și Dumitru Ciobică au câștigat cursa din SUA la Mondialele de tineret

Ziua finalelelor de la Sarasota a început excelent pentru România. Băieții din barca de doi rame, Florin Sorin Lehaci și Dumitru Alexandru Ciobică, vicecampioni mondiali anul trecut, au schimbat argintul pe aur.

„Tricolorii” au condus cursa autoritar de la un capăt la altul și nu lăsat nicio șansă urmăritoarelor. Lituania a câștigat lupta pentru argint cu Grecia, care a terminat pe 3. 

Cursă incredibilă la patru vâsle feminin, acolo unde Larisa Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu și Tabita Maftei au luat startul de pe culoarul doi. După primii 500 de metri, româncele erau pe patru, au urcat pe trei la jumătatea cursei și au continuat cursa de urmărire a bărcii din Marea Britanie, poziția a doua. Olanda se distanțase deja și părea scăpată în câștigătoare. Ordinea s-a păstrat și la 1.500 de metri, dar bătălia era acerbă. Cu 200 de metri înainte de finiș, barca Olandei s-a oprit pur și simplu. Uneia dintre sportive i s-a făcut rău și a leșinat de la efort! Din spate au venit tare britanicele, dar și nemțoaicele. România a prins bronzul.

Ultima finală a zilei cu români în concurs, cea de patru rame masculin, nu a mai adus încă o medalie. Florin Horodișteanu, Dumitru Antonio Stoica, Sebastian Cîrstea și Cristian Ionuț Cojocaru au terminat pe locul 4, în spatele bărcilor din Marea Britanie, Germania și Italia.

Duminică, alte patru finale

România mai are șanse la medalii, având alte patru bărci calificate în finalele de duminică.

Seria va fi deschisă de barca de patru rame, masculin, care va intra în concurs la ora 17:50 (ora României). Vor urma la ora 18:35 băieții din barca de 8 plus 1, iar la 18:50 va fi rândul lui Mihai Chiruță, campionul european en-titre, la schif simplu.

Ultima finală, care va închide balul, va fi cea feminină de 8 plus 1, cu „tricolorele” luptând pentru aur alături de bărcile din Germania, Olanda, Marea Britanie și SUA. Totul la 19:20. 

6 medaliia cucerit România la Mondialele Under 23 de anul trecut, la Poznan: 2 de aur, 2 de argint și una de bronz, ocupând locul 4 în clasamentul final pe medalii Fiul Sorinei Pintea susține că s-a întâlnit cu denunțătorul care i-a spus că patru tranșe de bani au ajuns la un senator PSD

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Fotbal, Liga 2

UTA Arad - Ripensia Timișoara

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
13:00 Fotbal, Liga 2

FC Argeș - Mioveni

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Levante

Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Stuttgart

Digi 4
15:00 Handbal F, Liga Campionilor

SCM Râmnicu Vâlcea - Savehof

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Bologna

Digi 4
17:30 Fotbal, Liga 1

Viitorul - FC Voluntari

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
18:30 Fotbal, Ligue 1

PSG - Dijon

Digi 3
18:30 Handbal M, Liga Campionilor

HC Vardar - Montpellier

Digi 4
19:00 Fotbal, Serie A

Udinese - Fiorentina

Digi 2
20:15 Handbal F, Liga Campionilor

Vipers Kristiansand - Rostov-Don

Digi 4
20:30 Fotbal, Liga 1

FC Botoșani - FCSB

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A

Napoli - Torino

Digi 2
21:45 Handbal M

Barca - Pick Szeged

Digi 4
22:00 Fotbal, La Liga

Granada - Celta Vigo

Digi 3
Program TV complet

Liga 1