SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Magnus Carlsen, cvintuplu campion la șah, a ieșit dintr-un meci după numai o mutare făcută! Care e motivul

Pixsell
Pixsell

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2022 10:36 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 14:11

Cvintuplul campion mondial la șah, norvegianul Magnus Carlsen, a ieșit din meciul online pe care îl disputa în compania șahistului american Hans Niemann, din cadrul turneului Julius Baer Generation Cup, după ce făcuse numai o mutare, reaprinzând astfel disputa dintre cei doi, începută în urmă cu mai mult timp. 

A fost primul meci dintre cei doi după cel disputat la Sinquefield Cup, la începutul lunii septembrie. Niemann s-a impus atunci. 

Magnus Carlsen a ieșit rapid din meci

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Magnus Carlsen a făcut o singură mișcare, folosind piesele negre, după care s-a deconectat din meci, lăsând-o pe comentatoarea partidei, Tania Sachdev, și ea campioană la multiple turnee de șah, uimită: 

Magnus Carlsen a renunțat să mai joace. Pur și simplu s-a ridicat și a plecat. Și-a oprit camera și atât știm, cel puțin momentan. Vom încerca să vă ținem la curent în legătură cu acest lucru.  Nu mi s-a mai întâmplat niciodată asta. Pur și simplu nu îmi vine să cred. Chiar s-a întâmplat asta? Magnus (n.r.- Carlsen) refuză să joace împotriva lui Hans (n.r.- Niemann). Va participa la turneu, dar nu va juca împotriva lui Niemann. Este o afirmație foarte serioasă.

- Tania Sachdev, în direct pe stream-ul canalului Chess24.

Magnus Carlsen, cvintuplu campion la șah, a ieșit dintr-un meci după numai o mutare făcută! Care e motivul
Magnus Carlsen, participând la un turneu de șah. FOTO: IMAGO IMAGES

Momentul în care norvegianul a ieșit din meci și reacția comentatoarei: 

Superstarul mondial MMA Conor McGregor intră în lumea investițiilor online cu XTB
Advertorial
Superstarul mondial MMA Conor McGregor intră în lumea investițiilor online cu XTB

Magnus Carlsen s-a mai retras dintr-un turneu la care a luat parte și Niemann

Norvegianul Magnus Carlsen s-a mai retras dintr-un turneu de șah la care a luat parte și Hans Niemann. Cei doi s-au mai întâlnit la un eveniment din St. Louis, Missouri, Statele Unite, care a avut premii de până la 500.000 de dolari. Niemann s-a impus atunci chiar în fața lui Carlsen, care și-a anunțat retragerea din turneu imediat după meciul direct. 

Carlsen a postat pe contul personal de Twitter celebrul videoclip în care apare antrenorul portughez Jose Mourinho, în care spune: „Dacă vorbesc, sunt într-un mare bucluc”.

Cel mai bun jucător de șah rapid a comentat și el cazul

Cel mai bun jucător de șah rapid din lume, americanul de origine japoneză Hikaru Nakamura, a comentat și el bizarul caz, spunând că cel mai probabil norvegianul Magnus Carlsen s-a retras, suspectând că Niemann trișase. Nakamura a mai spus și că Hans Niemann a fost blocat pe cel mai popular site pe care se joacă șah virtual, Chess.com.

Citește și:

Emma Răducanu, inspirată de un star din Premier League: „Reușește lucruri extraordinare!”

Week-end plin pentru Mouratoglou » A sărbătorit alături de soție și a lăudat obsesiv o jucătoare: „Linda în India!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  20 Septembrie 2022, 17:28

...pacient stie cum se poate trisa la sah ...dar nu numai cu dosul ...exista si implanturi in ureche iti sopteste direct ce da motorul de cautare ...ca nu l a prins imediat cu trisul n are nicio relevanta ...daca studiezi partida pe urma acasa cu softurile tale iti dai seama daca sunt mutari umane sau facute de masini ...eu sunt convins ca HN a trisat .

pacient
pacient  •  20 Septembrie 2022, 16:19

Carlsen isi face un deserviciu major prin astfel de atitudini. E imposibil de spus daca Niemann a trisat sau nu la Sinquefield Cup. Cred ca mai degraba cineva din staff-ul lui Carlsen l-a ajutat cu niste materiale inainte de partida. Exista intr-adevar marturisiri ale lui Niemann in care acesta recunoaste ca a trisat pe o platforma online de sah, dar atunci avea 12, respectiv 16 ani. Cat despre cum se poate trisa la un turneu de genul Sinquefield Cup, exista margele care se baga in dos si prin care purtatorul primeste informatii de la cineva care urmareste partida. Cu engine-ul Stockfish, Niemann ar fi putut sa il invinga pe Carlsen, dar asta este mai degraba o ipoteza imposibil de demonstrat.

manx
manx  •  20 Septembrie 2022, 14:46

Bizar, este imposibil sa trisezi la sah.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează