SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE SCRIMĂ

VIDEO+FOTO Campionatele Mondiale de Scrimă » Bianca Pascu a luat medalie de bronz, cea mai bună performanță din carieră

FOTO: Raed Krishan +36   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 20 iulie 2019 19:40

Zi plină pentru români la Campionatele Mondiale de Scrimă din Ungaria. Sabrera Bianca Pascu a obținut medalia de bronz.

La echipe, fetele au fost învinse în optimi la spadă și au terminat pe locul 10, în timp ce băieții s-au calificat în sferturi la sabie.

  • Jurnaliștii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt în Ungaria, la Budapesta, de unde transmit cele mai noi informații despre CM de Scrimă

Bianca Pascu

Bianca Pascu va urca pe treapta a treia a podiumului, după ce s-a înclinat în semifinalei în fața Olgăi Harlan, a treia sabreră a lumii și multiplă medaliată la JO, CM și CE, cu 5-15.

În sferturile de finală, românca a trecut de americanca Anne-Elizabeth Stone cu 15-13. 

Bianca Pascu a trecut în primul tur de Iana Egorian din Rusia cu 15-13, iar în turul al doilea de Olga Nikitina, Rusia, cu 15-7.

„Ei i-au ieșit toate acțiunile și am încercat să schimb toate tacticile, dar se pare că nimic nu se potrivea în acest meci. Ea este campioană mondială, idolul meu de când eram mică. Am mai învins-o de două ori, dar se pare că ea astăzi a fost mai bună.

Dacă ei îi ies toate acțiunile și te pune pe tine în dificultate, greu mai ieși din capcana ei. Le-am zis celor care m-au susținut că nu i-am lipsit de adrenalină. Am avut două meciuri foarte grele, dar mă bucur că în acele momente am punctat ultima și am ajuns la 15.

Sunt foarte bucuroasă. Am și un gust amar și pentru că mi-am dorit să fac un meci bun în semifinale, dar rezultatul este mai mult decât visam. Azi am luptat pentru antrenorii mei, pentru tot staff-ul din spatele meu și pentru cei care au crezut în mine când nimeni nu o mai făcea”, a declarat Bianca.

Bianca Pascu, CM de scrimă. FOTO: Raed Krishan +37 FOTO

Sabrera care iubește fotbalul » Povestea Biancăi Pascu, care a luat aurul la sabie, dar a jucat și în prima ligă feminină de fotbal!

Echipa feminină de spadă

Echipa feminină de spadă a trecut de primul tur, după ce a câștigat confruntarea cu Kazahstan, 45-37. Fetele noastre au ratat calificarea în sferturi, după ce au fost învinse de Coreea de Sud.

Spadasinele Ana Maria Popescu, Amalia Tătăran, Bianca Benea și Maria Udrea s-au înclinat în turul al doilea în fața asiaticelor cu 42-45 și au terminat pe poziția a zecea.

Echipa masculină de sabie

Echipa masculină de sabie s-a calificat între primele 8 formații la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după ce a trecut de Belgia cu 45-29 și de SUA cu 45-41.

Duminică, Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir și Iulian Teodosiu înfruntă Coreea de Sud, lider în clasamentul mondial, pentru un loc în semifinale.

Citește și:

Campionatele Mondiale de Scrimă » Ana Maria Popescu și Tiberiu Dolniceanu eliminați în optimi

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Iulie 2019, 17:56
Postat de adi_stelistul pe 20 Iulie 2019, 17:54

Excepțional rezultatul Biancai. E din ce in ce mai greu să iei medalie la scrima. S-au ridicat o grămadă de țări. La spadă titlul a revenit unei brazilience! Italienii fac furori la sabie, SUA peste tot, la fel Coreea. E complicat.

Nu italienii fac furori la sabie, asta nu era, desigur, o surpriză, ci iranienii. Autocorrectul.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Iulie 2019, 17:54

Excepțional rezultatul Biancai. E din ce in ce mai greu să iei medalie la scrima. S-au ridicat o grămadă de țări. La spadă titlul a revenit unei brazilience! Italienii fac furori la sabie, SUA peste tot, la fel Coreea. E complicat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează