SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Zbaterile unui campion » Soția lui Michael Phelps dezvăluie că cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice se luptă în continuare cu depresia: „Nu știu ce m-aș face fără el”

Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice
Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 12:21 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 12:29

Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, se luptă în continuare cu depresia, după cum a dezvăluit soția sa.

Medaliile, succesul și siguranța financiară nu aduc tot timpul liniștea. Este și cazul lui Michael Phelps, cu 28 de distincții olimpice în palmares, care se luptă cu depresia de ani buni. Nicole, soția lui Phelps, a vorbit deschis pentru publicația Today Parents despre problemele multiplului campion olimpic. "După ce Vannessa l-a pierdut pe Kobe, tot ce am putut să fac a fost să mă uit la Michael și să-l întreb ce pot face pentru el pentru că nu știu ce m-aș face fără el. E un tată și un partener extraordinar". Chiar în perioada în care Kobe Bryan a decedat în urma unui accident aviatic, ianuarie 2020, Michael era într-un episod dificil de depresie.

Pandemia nu i-a făcut deloc bine

Destăinuirea lui Nicole a continuat: "Mi-am spus că-l pot repara, că pot să fiu psihologul său, că sunt tot ce are el nevoie. Însă am învățat că nu poți să pui stăpânire pe ce simt oamenii, oricât de mult ți-ai dori acest lucru. Băieții vor să-l ajute și ei când are o zi mai proastă. Încearcă să-l înveselească, în special Boomer pentru că e cel mai mare. Atunci trebuie să-i explic că tati are o zi mai grea și are nevoie să stea singur".

Phelps, 35 de ani, a vorbit și el luna trecută despre problemele pe care le traversează și a spus că pandemia de COVID-19 i-a exacerbat simptomele preexistente și i-a sporit anxietatea. "Am avut unele suișuri și coborâșuri de speriat", a dezvăluit Phelps, Pentru a-l ajuta pe soțul său, Nicole a apelat și ea la un psihoterapeut.

Michael și Nicole s-au căsătorit în 2016 și au împreună trei băieți: Boomer, 4 ani, Beckett, 2 ani, și Maverick, 1 an. Americanul a vorbit prima dată despre problemele sale în 2014, când a dezvăluit că s-a gândit de mai multe ori să-și pună capăt zilelor. 

23de titluri olimpice are în palmares Michael Phelps, cucerite pe parcursul a patru ediții

Darren Cahill, declarații emoționante despre Simona Halep: „Să vă spun cum sunt cunoscut în România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează