SPORTURI  »  ATLETISM  »  ADIDAS

Ben Johnson acuză conspiraţia din jurul Cursei Secolului: "Am fost depistat pozitiv fiindcă nu am semnat cu Adidas!" :O

Ben Johnson se impune în cursa de 100 metri, foto: reuters
Ben Johnson se impune în cursa de 100 metri, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 21 mai 2014 14:29

Marele atlet Ben Johnson susţine că nu ar fi fost niciodată depistat pozitiv, la Jocurile Olimpice din 1988, dacă nu ar fi schimbat firma de echipament cu un an în urmă. Canadianul s-a aflat sub contract cu Adidas pînă la JO de la Seul, după care a semnat cu Diadora.

Sprinterul la 100 de metri, acum în vîrstă de 52 de ani, a declarat: "Dacă ne uităm la rezultatele din acea vreme, doar atleţii care erau sub contract cu Adidas nu au fost depistaţi niciodată pozitiv. De ce? Pentru că firma avea relaţii foarte bune cu Comitetul Olimpic Internaţional. Trebuiau evitate scandalurile şi distrugerea imaginii Adidas.

Am fost sub contract cu Adidas pînă în 1987, după care am rupt înţelegerea fiindcă nu au vrut să plătească suma dorită de mine. Atunci a venit cineva de la Diadora şi mi-a promis 2.5 milioane de dolari pe 4 ani. Agentul meu s-a dus la Adidas cu oferta, dar ei au refuzat, erau prea mulţi bani, aşa că am semnat cu italienii. De cealaltă parte, Carl Lewis a încheiat contractul cu Nike, dar nu s-a înţeles cu ei şi a semnat cu nişte japonezi.

Ambii am semnat contracte mari, cu bonusuri imense, care ar fi revenit celui care lua finala de la Seul. Anumiţi oameni au făcut în aşa fel încît Lewis să mă învingă, chiar dacă nu a făcut-o în cursă. Nu m-am dopat la Seul, era de neconceput să o fac înainte de o competiţie, mă dopam doar cînd mă antrenam. N-am folosit stanozolol decît la începutul anilor '80, după care ne-am dat seama repede că ne făcea muşchii prea rigizi.

Dacă rămîneam sub contract cu Adidas, nimic nu s-ar fi întîmplat. Dar aşa, de aia am fost depistat pozitiv. Afacerile din sport sînt cu adevărat murdare".

Ben Johnson a fost depistat pozitiv cu stanozolol, după ce a cîştigat finala de 100m la JO din 1988, cînd a şi bătut recordul mondial, cu un timp de 9.79 secunde. Canadianul a fost suspendat doi ani şi a recunoscut că a început să se dopeze din 1981. Titlul din 1988 i-a fost atribuit lui Carl Lewis.

El a spus de-a lungul vremii că a fost dopat fără ştirea sa de doctorul Andre Jackson, ce ţinea de Carl Lewis, marele rival din acea vreme. Depistarea lui Ben Johnson a fost considerată cel mai mare scandal de dopaj din istoria Jocurilor Olimpice.

Contactată de Le Monde, firma Adidas nu a dorit să comenteze informaţia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
wwerko80
wwerko80  •  22 Mai 2014, 12:35
Postat de adi_stelistul pe 21 Mai 2014, 16:46

Ca sa vezi. Problema nu e ca s-a dopat, ci ca a fost prins. Si ne spune cu tupeu ca daca nu schimba furnizorul de echipament sportiv nu-l deranja nimeni. Nu-mi vine sa cred.

Asta spune el, ca nu a fost depistat pozitiv si ca totul a fost o inscenare. Voi cititi articolu sau va dati cu parerea danpulea?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Mai 2014, 16:46

Ca sa vezi. Problema nu e ca s-a dopat, ci ca a fost prins. Si ne spune cu tupeu ca daca nu schimba furnizorul de echipament sportiv nu-l deranja nimeni. Nu-mi vine sa cred.

utraian
utraian  •  21 Mai 2014, 15:39

mare nesimtita si gaina asta. O fi avut Adidas ceva relatii, dar in primul rand a fost depistat pentru ca S-A DOPAT. De aici incepe discutia. A luat stanozolol adica STEROIZI. Fucking junky!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează