SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE ATLETISM

CAMPIONATELE MONDIALE DE ATLETISM // Speranțe infime la medalii: programul celor 10 români calificați

Andreea Elena Panțuroiu // foto: Marius Ionescu
Andreea Elena Panțuroiu // foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2019 18:55

10 români iau startul la Mondialele de la Doha. Cinci dintre aceștia sunt calificați la Jocurile Olimpice, ceilalți visează să-și îndeplinească baremul în Qatar

Ediția a 17-a a Campionatelor Mondiale de atletism debutează în această seară, la Doha. Pe Khalifa International Stadium, Stadionul Național qatarian, cel care va găzdui în 2022 și meciuri la Campionatul Mondial de fotbal, întrecerile au loc doar după-amiaza și seara din cauza condițiilor climatice.  

România are 10 atleți calificați, dintre aceștia cinci reușind în acest an să realizeze și baremul olimpic, pentru calificarea la Tokyo: Florentina Iușco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Daniela Stanciu (înălțime), Claudia Bobocea (1.500 metri) și Alin Firfirică (aruncarea discului). Ceilalți cinci speră să reușească baremul de calificare la Doha. 

A dat mâna cu greii probei 

Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului) și Daniela Stanciu (săritura în înălțime) au intrat în această seară în calificările probelor. Sâmbătă, va fi rândul aruncătorului de disc Alin Firfirică, dar și al lui Narcis Mihăilă, aflat la start în proba de 50 km marș.  

Firfirică este în formă după ce acum câteva zile, la Memorialul ''Kamila Skolimowska'' de la Katowice (Polonia), a reușit un 67,32 metri, asigurându-și prezența la Tokyo. "Ducându-mă cu un rezultat de 67 de metri, ar trebui să-mi asigur calificarea în finală. Apoi, cred că sunt șanse să mă bat chiar la locul trei", își face speranțe atletul legitimat la Steaua. 

E la primul lui Campionat Mondial și simte presiunea. "La Katowice, am avut o experiență unică. A venit la mine campionul mondial și european Piotr Malachowski și am bătut palma. Am fost salutat de campionul olimpic, m-am simțit extraordinar în prezența lor", a dezvăluit atletul de 23 de ani, care la Europenele de anul trecut s-a clasat pe locul 7.   

Calificarea la Tokyo 

Desemnată cea mai bună atletă a României în 2018, Andreea Panțuroiu (24 de ani) vizează, la ediția actuală a Mondialelor, să-și facă baremul pentru Jocurile Olimpice. 

Triplusaltista de la CSM București are nevoie de o săritură de 14,32 metri pentru calificare. "Eu am un personal best de 14,47 metri, nu mă tem că nu o să reușesc calificarea. Încerc să nu pun presiune pe mine, pentru că atunci când fac asta nu-mi prea ies lucrurile", a declarat Panțuroiu.  

Și pentru Andrei Gag concursul din Qatar are aceeași miză, biletul pentru Tokyo. Medaliat cu argint la CM de sală de la Portland în 2016, Andrei Gag ar trebui să doboare recordul național la aruncarea greutății cu patru centimetri pentru a-și îndeplini obiectivul. El îl deține acum cu 21,06 metri, iar baremul pentru calificarea la JO este de 21,10 metri.

Cei 10 români de la DohaProbaCând intră în concurs
Alina Rotarusăritura în lungime 5 octombrie
Florentina Iuşcosăritura în lungime 5 octombrie
Daniela Stanciusăritura în înălţime27 septembrie
Claudia Bobocea 1.500 m2 octombrie
Alin Firfiricăaruncarea discului28 septembrie
Narcis Mihăilă50 km marş 28 septembrie
Andrei Gagaruncarea greutăţii 3 octombrie
Andreea Panţuroiutriplusalt3 octombrie
Alexandru Novacaruncarea suliţei5 octombrie
Bianca Ghelberaruncarea ciocanului27 septembrie

Vezi și: 

Ce realizare! Gabi Szabo, premiată de federația internațională pentru serviciile aduse atletismului mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  29 Septembrie 2019, 11:06

Sperante infime la medalii... sigur, sperante infime sunt de peste 10 ani, acum chiar e primul an cand ne gandim la asa ceva, ceea ce e de bine.

115133402542612
Tudor Costea  •  27 Septembrie 2019, 21:43

Pacat ca aceasta intrecere frumoasa nu este transmisa in romania . Rusine tvr si eurosport pentru ca nu transmiteti competitia.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează