ATLETISM  ·  DISTINCȚIE

Ce realizare! Gabi Szabo, premiată de federația internațională pentru serviciile aduse atletismului mondial

Articol de — Miercuri, 25 Septembrie 2019

Gabi Szabo, 43 de ani, fosta mare atletă a României, campioana olimpică de la Sydney în proba de 5.000 de metri, a primit „IAAF Veteran Pin”, insigna pentru serviciile aduse atletismului mondial. 

Vineri vor debuta la Doha, în Qatar, Campionatele Mondiale de atletism, ediția a 17-a. Până atunci, în cadrul unei ceremonii desfășurate în capitala Qatarului, au fost premiați o serie de foști atleți care și-au adus contribuția la dezvoltarea atletismului mondial. 

Între aceștia și Gabriela Szabo (43 de ani), tripla campioană mondială, o sportivă care a făcut istorie în cursele de fond și semifond.

Campioană olimpică la Sydney, în 2000, în proba de 5.000 de metri, medaliată cu bronz tot la Sydney, la 1.500 de metri, dar și vicecampioană olimpică la Atlanta, tot în proba de 1.500 de metri, Gabriela Szabo a primit din partea federației internaționale „IAAF Veteran Pin”, insigna pentru serviciile aduse atletismului mondial.  

Directorul general de la CSM București este prima atletă din România care a câștigat o medalie de aur la Campionatele Mondiale. Se întâmpla la Atena, în 1997. În 1999 a primit titlul de „Atleta anului” în întreaga lume. 10 ani consecutiv, în România, a fost desemnată cea mai bună atletă a țării.

Vezi și: 

VIDEO INTERVIU cu săritoarea în lungime Florentino Iușco, unul dintre puținii sportivi români deja calificați la JOUn medic din Iași îi ironizează pe cei care se tem de coronavirus: „imbecilii care umblă cu chiloțeii...„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
17:00 Tenis, ATP

Turneul din Dubai

Eurosport 2
19:00 Fotbal, Europa League

Braga - Rangers

Digi 1
20:00 Handbal M

Flensburg - Celje

Digi 4, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Real Madrid - Manchester City

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Lyon - Juventus

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1