SPORTURI  »  ATLETISM  »  DISTINCȚIE

Ce realizare! Gabi Szabo, premiată de federația internațională pentru serviciile aduse atletismului mondial

Articol de - Publicat miercuri, 25 septembrie 2019 14:11

Gabi Szabo, 43 de ani, fosta mare atletă a României, campioana olimpică de la Sydney în proba de 5.000 de metri, a primit „IAAF Veteran Pin”, insigna pentru serviciile aduse atletismului mondial. 

Vineri vor debuta la Doha, în Qatar, Campionatele Mondiale de atletism, ediția a 17-a. Până atunci, în cadrul unei ceremonii desfășurate în capitala Qatarului, au fost premiați o serie de foști atleți care și-au adus contribuția la dezvoltarea atletismului mondial. 

Între aceștia și Gabriela Szabo (43 de ani), tripla campioană mondială, o sportivă care a făcut istorie în cursele de fond și semifond.

Campioană olimpică la Sydney, în 2000, în proba de 5.000 de metri, medaliată cu bronz tot la Sydney, la 1.500 de metri, dar și vicecampioană olimpică la Atlanta, tot în proba de 1.500 de metri, Gabriela Szabo a primit din partea federației internaționale „IAAF Veteran Pin”, insigna pentru serviciile aduse atletismului mondial.  

Ce realizare! Gabi Szabo, premiată de federația internațională pentru serviciile aduse atletismului mondial

Directorul general de la CSM București este prima atletă din România care a câștigat o medalie de aur la Campionatele Mondiale. Se întâmpla la Atena, în 1997. În 1999 a primit titlul de „Atleta anului” în întreaga lume. 10 ani consecutiv, în România, a fost desemnată cea mai bună atletă a țării.

Vezi și: 

VIDEO INTERVIU cu săritoarea în lungime Florentino Iușco, unul dintre puținii sportivi români deja calificați la JO

Playtech: Imagini de SENZAŢIE cu Ivana Knoll! Cum a apărut la PLAJĂ cea mai frumoasă femeie de la CM, nu vrei să ratezi aşa ceva


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează