SPORTURI  »  ATLETISM  »  CM DE SALĂ

Gabriela Szabo salută performanțele atleților români de la Portland: "Nu există medalii inferioare altor medalii"

Gabriela Szabo are în palmares mai multe medalii la competiţiile de sală, europene şi mondiale
Gabriela Szabo are în palmares mai multe medalii la competiţiile de sală, europene şi mondiale

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2016 00:00

Gabriela Szabo susține că performanțele realizate de atleții români la CM de sală nu sunt cu nimic mai prejos decât alte medalii cucerite de sportivii români.

Campionatele Mondiale de sală ce tocmai s-au încheiat la Portland, Statele Unite, nu au reprezentat un obiectiv important pentru atleții din toată lumea.

În an olimpic, competițiile ce nu reprezintă criteriu de calificare sunt mai puțin atractive pentru sportivi, aspect evidențiat la Portland de numărul redus de atleți înscriși în competiție.

Probele de greutate, lungime, triplusalt, înălțime sau prăjină nu au avut nevoie de calificări, sportivii intrând direct în finală, iar cei din probele de alergare au început direct cu semifinalele.

- Gabriela Szabo, sunt strălucitoare sau nu cele două medalii cucerite de români la Mondialele din State?
- Nu trebuie să privim astfel lucrurile. Nu e corect! Medaliile rămân medalii! Nu există medalii inferioare altor medalii. Așa cum medaliile cucerite de România la Olimpiada de la Los Angeles au aceeași greutate și strălucire cu cele cucerite la celelalte Jocuri. Lumea nu știe câți sportivi au participat la Portland, așa cum puțini își mai aduc aminte că rușii nu au concurat în 1980. Ele intră și rămân în palmares.

- Dar cum pot fi privite aceste medalii în perspectiva Olimpiadei de la Rio 2016?!
- Sunt două medalii valoroase pentru sportivi pentru că le oferă încredere. Și mai doresc să spun ceva...

- Poftim...
- Cât am fost ministrul tineretului și sportului am spus că doresc ca la Rio să ducem 100 de sportivi. De aceea am și alocat federațiilor câți bani mi-au cerut. Am fost certată apoi pentru că nu sunt realistă. Eu sunt însă de părere că nu e normal să ieși public și să afirmi că vom lua puține medalii la Rio în timp ce sportivii și antrenorii sunt în săli și muncesc.

- Ce ne spun aceste două medalii?
- Ele reprezintă rodul muncii atleților și pot să afirm că sunt rodul echipei lui Sorin Matei la conducerea federației de atletism. El a pus accent pe loturile de juniori și tineret și acum culegem performanțele. Reprezintă maturizarea unei generații. Dar trebuie să remarc în același timp că nu se face primăvară cu două flori. Trebuie continuată promovarea sportului de masă pentru că aceea este baza tuturor performanțelor.

- Un sfat pentru medaliații de la Mondialele de sală!
- Să nu se culce pe o ureche! Să treacă cât mai repede peste euforia reușitelor pentru că îi așteaptă cel mai greu examen: Olimpiada.

Bronz valabil

Ștafeta feminină de 4x400 metri a României a terminat pe locul 3 după o cursă la startul căreia s-au prezentat doar 6 echipe, iar cea a Jamaicăi a fost descalificată.

România, în componența Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Răzor, a cucerit medaliile de bronz în proba de ștafetă 4x400 m, duminică noaptea, la Campionatele Mondiale în sală de la Portland (SUA).

Într-o cursă la startul căreia s-au aliniat doar 6 echipe, cele 4 românce nu au făcut nicio greșeală și au terminat pe locul trei, fiind cronometrate cu timpul de 3:31,51 minute. Ele au fost devansate de echipa SUA (3:26,38) și de cea a Poloniei (3:31,15). Nigeria și Ucraina au terminat în urma lor, iar ştafeta jamaicană, una dintre favoritele la podium, a abandonat, după ce una dintre atlete a căzut.

România a încheiat astfel  Mondialele de la Portland cu un palmares de două medalii, cealaltă fiind argintul cucerit de Andrei Gag la aruncarea greutății. Atletismul românesc nu mai luase o medalie la Mondialele de sală din 2004, de la Budapesta.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cristinaco71
cristinaco71  •  22 Martie 2016, 13:27

La Olimpiada din 1980 de la Moscova NU au participat rusii, doamna Neag? De fapt rusii NU au participat in 1984 la olimpiada de la Los Angeles unde DOAR ROMÂNIA a participat din blocul comunist ....si unde am luat cele mai multe medalii olimpice si am fost pe locul 2 în clasamentul medaliilor pe natiuni dupa S.U.A.!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează