SPORTURI  »  AUTO  »  AUTO

Dacia Duster, Volkswagen Tiguan şi Ford Kuga au fost cele mai vândute maşini de teren în 2010

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 13 februarie 2011 14:00

Dacia Duster, Volkswagen Tiguan şi Ford Kuga sunt cele mai vândute autoturisme din clasa SUV în 2010, modelul românesc dominând detaşat segmentul, cu o cotă de piaţă de aproape 40%, reiese din datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Primul SUV al Dacia este urmat în clasament de Volkswagen Tiguan, care deţinea anul trecut 6% dintr-o piaţă de 12.256 de vehicule în 2010. Modelul german a urcat o poziţie în topul maşinilor de teren, al cărui loc trei este ocupat de Ford Kuga, care, cu aproape 5% din piaţă a avansat două poziţii, a notat Mediafax.

Locul patru este ocupat de Hyundai ix35 (4% cotă de piaţă), model lansat în 2010.

Următoarele poziţii au revenit modelelor BMW X5, în urcare trei locuri, Volkswagen Touareg, în urcare cu o poziţie, şi BMW X6, model nou intrat în top zece.

De asemenea, Audi Q5, ocupantul locului opt este un model nou intrat în clasament, urmat de Hyundai Santa Fe, care a coborât opt poziţii, şi Honda CR-V, alt vehicul nou intrat în top zece, pe care îl şi închide.

Vânzările de maşini de teren sau SUV (Sport Utility Vehicle) au crescut anul trecut cu 21%, la 12.256 unităţi, evoluţie datorată intrării pe piaţă a modelului Duster.

Segmentul SUV a reprezentat anul trecut 11,5% din totalul vânzărilor de autoturisme, care au scăzut cu 18,3% faţă de 2009, la 106.328 unităţi.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează