SPORTURI  »  AUTO  »  TRAGEDIE

Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea pilotului Adrian Cernea, prins de viitură în albia râului Oituz: „Tragedia putea fi evitată!”

FOTO: Facebook @lucianbode
FOTO: Facebook @lucianbode

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 18:48 / Actualizat duminica, 20 iunie 2021 19:17

Lucian Bode, ministrul de Interne, spune că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce Adrian Cernea, fost campion național în proba de off-road, a murit în timpul unei etape organizate la Slănic Moldova.

Adrian Cernea și copilotul Alex Tache au fost prinși de viitură, sâmbătă, în momentul în care încercau să traverseze albia râului Oituz. Pilotul nu a putut ieși la timp din mașină și a murit. Tache s-a salvat în ultima clipă și a fost transportat la spital. 

Lucian Bode le cere explicații organizatorilor, care au permis desfășurarea competiției, deși în zonă era valabil un cod de vreme rea. Ministrul susține că a fost deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Lucian Bode: „Cetățenii trebuie să țină cont de avertizări”

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidrometeorologică este una severă.

În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidrometeorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol. 

Îndemn autorităţile din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a transmis Lucian Bode, conform Hotnews.

Prefectura județului Bacău: „Participanții erau informați”

Prefectura judeţului Bacău susține că avea toate avizele necesare pentru organizarea competiției, piloţii fiind la curent cu avertizările meteo emise în ziua respectivă: „În cele două zile de concurs, organizatorii şi participanţii au avut şedinţe tehnice. În cadrul acestora, li s-au adus la cunoştinţă şi avertizările şi codurile de vreme rea şi instabilitate atmosferică”.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Cu ei suntem la EURO » În ei ne punem speranțele pentru un loc pe podium la Campionatul European de Raliuri

A zburat o medalie la Jocurile Olimpice! România pierde o șansă uriașă la aur din cauza dopajului sistematic

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
22cea
22cea  •  20 Iunie 2021, 23:58
Postat de niculaemoromete pe 20 Iunie 2021, 20:00

Intr-un Dex ilustrat, la incompetenta, ilustrativa ar fi poza acestui vremelnic ministru Bode: Adrian Cernea a fost victima unei rasturnari de vehicul intr-o albie de torent si probabil a murit inecat, nereusind sa se elibereze in urma rasturnarii! Intr-un concurs off road, masinile se mai si rastoarna... sportul acesta este riscant, extrem si periculos! Conditiile meteorologice au amplificat riscurile la care s-au expus concurentii in mod liber consimtit!

In orice situatie trebuie sa existe un acar Paun , asta e Romanistanul !

remarque
remarque  •  20 Iunie 2021, 23:21

concursuri off road prost organizate. Oricum nu ar trebui sa permita accesul in rauri cu masini si nici in paduri. De nici un fel, pentru simpla ratiune ca polueaza apa si natura in general. Ulei, carburanti distrugerea malurilor, etc, etc. De fapt ar trebui reglementat tot ceea ce e legat de aberatia asta de sport fara sens. Campion la ceva ce nu intereseaza pe nimeni. Imi pare rau ca se pierd vieti aiurea, dar na, e alegerea fiecaruia sa-si asume sau nu riscuri. Sa se faca trasee speciale in perimetre speciale, autorizate si cu un control si raspundere clara asupra unor astfel de evenimente. Nu in natura.

reteleanu
reteleanu  •  20 Iunie 2021, 21:04

deci atata stiu romanii: "cine e de vina?" indiferent ce s-a intampla, se arunca unul in prapastie, ca sa fie multumita prostimea, se taie niste capete. iar politicienii (mai ales astia de la usere) au prins repede faza. "dosar penal". pentru ce, ba?? :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează