SPORTURI  »  AUTO  »  SALONUL AUTO DE LA GENEVA

FOTO Botezuri pe marginea lacului Léman » Audi, Toyota și Seat au venit cu modele noi la Salonul Auto de la Geneva

Articol de - Publicat miercuri, 02 martie 2016 00:00

Chiar de Mărțișor, la Geneva, a debutat  ediția 86 a Salonului Auto. Ca de fiecare dată, motorshow-ul elvețian strânge toate brandurile auto.

Unii vin cu noile modele, alții cu concepte, dar sunt și multe mărci care au venit la Geneva cu primul model din istoria mărcii în segmentul respectiv.

Mercedes a prezentat noua clasă E, iar Skoda a venit cu un concept spectaculos: Vision S, mașină care anunță cel de-al doilea SUV din istoria mărcii din Cehia, după Yeti, care a fost un eșec pe piață. Vision S are șase locuri și un motor hibrid de 225 de cai-putere!

Alte două premiere mondiale, Toyota C-HR și Audi Q2, două modele complet noi pentru cei doi constructori auto, primul un crossover subcompact, iar mini SUV-ul celor din Ingolstadt este tot un crossover, dar premium!

SKODA VISION S: Concept hibrid pentru cehi

A fost construită pe platforma modulară MQB a grupului Volkswagen, aceeași pe care au fost realizate Tiguan și noul Seat Ateca, o altă premieră mondială de la Geneva.

Conceptul VisionS iese în evidență cu modularitatea sa: trei rânduri de scaune pentru 6 persoane. SUV-ul Skodei este hibrid, deci are două motoare, cel electric oferind o autonomie pur electrică de 50 de kilometri. Skoda a declarat că mașina va avea o autonomie de 1.000 de kilometri.

TOYOTA C-HR - Mașină de serie

Conceptul Toyota C-HR a fost prezentat pentru prima oară cu ocazia Salonului Auto de la Paris din 2014. Premieră în industria auto! Mașina de serie arată identic conceptual, păstrându-și look-ul extrem de agresiv și futurist.

Toyota C-HR aduce cu un coupe. Geamurile laterale ale portierelor din spate sunt foarte mici. De remarcat mânerele ușilor posterioare, poziționate atipic, în colț, sus! 

Adversari mulți în acest segment: Renault Captur, Peugeot 2008, Mazda CX-3, Opel Mokka X, Nissan Juke, Honda HR-V.

SEAT ATECA - Primul SUV al mărcii

Brandul spaniol sub pavilionul VAG (grupul Volkswagen) a lansat primul SUV din istoria mărcii. De unde numele de Ateca? Mașina a împrumutat numele unui orășel din nordul Spaniei. Ateca va avea adversari redutabili în segmentul SUV-urilor compacte: Nissan Qashqai, VW Tiguan sau KIA Sportage.

AUDI Q2 - Cel mai mic SUV din gama Q

După Q7, Q5 și Q3 a venit și vremea lui Q2. Urmează și Q4 în curînd. Q2 a fost lansat în premieră mondială la Geneva. A fost un secret total privind acest nou model, nici o imagine reală nefiind postată pe internet înaintea lansării oficiale din Elveția. Au fost doar câteva teasing-uri. Audi Q2 intră astfel în luptă cu Mini Countryman.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează