SPORTURI  »  BASCHET  »  NUMIRE

Premieră în baschetul românesc: cine e Tatiana Gallova, prima femeie antrenor din campionatul masculin

Tatiana Gallova / FOTO: Raed Krishan
Tatiana Gallova / FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 23:53 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 00:07

Slovaca Tatiana Gallova bifează o premieră în sportul românesc. Acesta a devenit prima femeie antrenor principal din istoria Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce i-a luat locul „principalului” Alexandru Olteanu în timpul meciului SCM Timișoara - Athletic Constanța, scor 74-73.

Gallova activează la Athletic Constanța pe postul de „secund” și l-a înlocuit pe Alexandru Olteanu, cel care primise un fault descalificator la scorul de 51-44, notează baschet.ro.

„Noi, femeile, suntem mult mai puternice decât bărbații”

„Noi, femeile, suntem mult mai puternice decât bărbații și ne descurcăm în situații critice. Iar pentru doamna Gallova, poate e un început să încerce principal!”, a comentat Andreea Căruțașu, cea care, în trecut, a ocupat funcția de „secund” la Asesoft Ploiești, potrivit sursei citate. 

Conform baschet.ro, Tatiana Gallova a fost, între 2016 și 2018, antrenor secund la echipa austriacă ECE Bulls Kapfenberg. Ea s-a ocupat și de naționalele 3x3 U21 ale României și a pus umărul și la calificarea naționalei de 3x3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Gallova a ajuns să se ocupe de echipa României după ce, în 2016, la Campionatele Europene, pe când antrena Austria, le-a ajutat pe românce cu un studiu de adversari pe care-l făcuse pentru echipa sa, a scris Gazeta Sporturilor în această vară

Vezi și:

Recordul istoric din NBA a fost doborât! Ce performanţă a realizat Stephen Curry, vedeta echipei Golden State Warriors

Scottie Pippen îl face praf pe Michael Jordan în noua sa carte: „Vreți să știți ce înseamnă egoismul?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  16 Noiembrie 2021, 08:44

In locul jucatorilor as iesi tot timpul fara prosop in fata ei , sa o determine sa plece...sau poate asa ar ramine mai mult ?

alexpreda
alexpreda  •  16 Noiembrie 2021, 03:37

„Noi, femeile, suntem mult mai puternice decât bărbații”este o declaratie perfect normala? daca era fix invers, era considerata sexista.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează