SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Un singur om, doi ochi, o prietenie » Creatorul Nike, martor la clipa istorică a meciului lui LeBron James

Phil Knight l-a urmărit din ochi tot meciul numai pe LeBron James, bucurându-se de moment
Phil Knight l-a urmărit din ochi tot meciul numai pe LeBron James, bucurându-se de moment

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 16:37 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 16:37

Creatorul Nike, legendarul Phil Knight, a urmărit clipa istorică a meciului lui LeBron James, încoronat ca lider al punctelor reușite all time, fiind singurul care s-a bucurat strict de moment, cu propriii ochi.

Ecourile momentului istoric în care a fost implicat LeBron James - „GOAT” în privința numărului de puncte all time în istoria NBA, 33.390, după ce l-a depășit pe legendarul Kareem Abdul-Jabbar - încă se resimt la nivel planetar. Vorbim totuși de sportivi multimilionari într-un sport regal la nivelul Statelor Unite ale Americii, cel puțin.

Doi zei, două epoci: LeBron James și Michael Jordan. Povestea celor mai frumoase două fotografii
NBA
Doi zei, două epoci: LeBron James și Michael Jordan. Povestea celor mai frumoase două fotografii

Fix lângă puștii „Regelui”

Imaginea cu miile de smartphone-uri ce doreau să imortalizeze momentul când LBJ, 38 de ani, intră în istorie, punctând decisiv pentru depășirea recordului impus de Kareem, a fost analizată de nenumărați specialiști. 

A frapat un detaliu. Acolo, pe primul rând, un singur om nu avea niciun gadget în mână și trăia clipa cu propriii ochi! Fix lângă puștii superstarului, Bronny și Bryce. Un bărbat cu părul alb, plin de serenitate, savura momentul. Probabil, singurul din acea zonă de teren, au fost 20.000 de suflete în sală, care a captat clipa și a trăit-o cu propriii ochi. Școală veche, ar spune adolescenții din ziua de azi.

Ce emoție pură!

„Nu aș fi ratat momentul pentru nimic în lume”, avea să-i spună bărbatul, la final, lui James, în timp ce superstarul îl îmbrățișa cu căldură. Și nu l-a ratat. Acel om este și el un superstar. 

Phil Knight, 84 de ani, este cofondator și omul care a ridicat Nike Corporation în 1972, cu numele original „Dimension Six”. A pornit și el de jos. A creat un adevărat imperiu. Phil Knight era la fel de emoționat în momentul în care uriașul îl strângea, filial, în brațe. Relația lor e veche. Nu e vorba doar de bani, mulți bani.

Diferența între „a trăi” și „a imortaliza”

Și un alt detaliu vizavi de celebra poză. Scriitorul Riccardo Maggiolo a inițiat o reflecție foarte interesantă. „Despre această fotografie s-ar putea scrie un tratat de sociologie”, a spus el, într-o postare preluată de portalul Romanzo Calcistico. „Un moment istoric, dar practic toată lumea – cu excepția unuia – în loc să trăiască preferă să-l imortalizeze. 

Așa că în loc să participe la ea, o cristalizează, făcând mii de videoclipuri, toate copii estompate unele ale altora, ale unui moment pe care nu l-ar fi trăit, pentru a putea spune «Am fost acolo», când chiar nu erau. Acolo. Vom putea vreodată să trăim cu adevărat momentul din nou? Să nu mai sacrifici atât de des «aici» pentru a onora mereu «altul»? Să fim atât de des spectatori ai vieții noastre?”, a reacționat Maggiolo.

46,6 miliarde de dolarieste averea lui Phil Knight, conform specialiștilor

1 miliard de dolarieste averea lui LBJ, conform specialiștilor

Amendat cu 40.000 de dolari de NBA pentru „no homo”: „Limbaj disprețuitor și denigrator”
NBA
Amendat cu 40.000 de dolari de NBA pentru „no homo”: „Limbaj disprețuitor și denigrator”
S-a dat în spectacol și în NBA » Cum a apărut Ivana pe marginea terenului
NBA
S-a dat în spectacol și în NBA » Cum a apărut Ivana pe marginea terenului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mihrp
mihrp  •  15 Februarie 2023, 08:32

Cam greut de descifrat articolul. Si titlul ("Doi ochi, un om, o prietenie", preluat probabil) contine o anomalie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează