SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Discuţii maraton între patronii şi jucătorii din NBA. Urmează partea a II-a!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 11:54

Negocierile dintre proprietarii şi jucătorii din NBA privind rezolvarea litigiului financiar dintre cele două părţi, care au început, marţi, în prezenţa unui mediator federal, s-au încheiat după 16 ore de discuţii şi urmează să fie reluate peste aproximativ opt ore, în cursul zilei de miercuri.

Cele două părţi s-au întîlnit marţi, la o hotel din New York, la ora locală 10:00, în prezenţa lui George Cohen, director în cadrul Serviciului federal de mediere şi consiliere (Federal Mediation and Conciliation Service, FMCS), o agenţie guvernamenatală, care a rezolvat un litgiu asemănător între jucătorii de fotbal şi patronii cluburilor din Major League Soccer. Negocierile au continuat timp de aproximativ 16 ore, pînă la ora locală 02:00 (09:00, ora României).

Luni, George Cohen se întîlnise separat cu reprezentanţii fiecărei părţi. Nici una dintre cele două părţi nu a făcut vreo declaraţie după finalizarea acestei şedinţe de negocieri, cea mai lungă de pînă acum între patronii şi sindicatul jucătorilor din NBA.

NBA a anulat, pe 11 octombrie, primele două săptămîni ale sezonului regulat 2011/2012 deoarece proprietarii cluburilor şi jucătorii nu s-au înţeles în privinţa unui nou acord de muncă. Sezonul regulat nu va începe aşadar la 1 noiembrie. Greva actuală, care durează de la 1 iulie, a fost decretată de proprietari cînd precedentul acord colectiv a expirat.

Este pentru a doua oară când se anulează meciuri din NBA, după ce în 1998-1999 sezonul a fost redus la 50 de meciuri (din 82) per echipă, tot din cauza unei greve.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
lulu_rapid87
lulu_rapid87  •  19 Octombrie 2011, 12:05

mda..... imi e dor de NBA

Vezi toate comentariile (1)
Comentează