SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALA NBA

VIDEO Warrior Steph! Ținută în viață de un Curry fabulos, Golden State Warriors o egalează pe Boston Celtics în finala NBA

Golden State Warriors se impune în deplasare, 107-97, și reface echilibrul în finala NBA cu Boston Celtics, 2-2. Foto: NBA
Golden State Warriors se impune în deplasare, 107-97, și reface echilibrul în finala NBA cu Boston Celtics, 2-2. Foto: NBA

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2022 08:33 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 09:13

Golden State Warriors se impune în deplasare, 107-97, și reface echilibrul în finala NBA cu Boston Celtics, 2-2. Pentru meciul 5 ne întoarcem în San Francisco, marți, de la ora 04:00, în direct la Orange Sport 1.

GSW a primit vești bune înainte de meci: Curry poate juca, deși genunchiul său stâng fusese pus serios la încercare de Al Horford. Steve Kerr a ales totuși să și schimbe strategia. Looney trece pe bancă și începe Otto Porter Jr., încă un shooter lângă Curry, Thompson și Wiggins.

Nu e prima dată când alege să schimbe formula de start când GSW e condusă într-o finală. A făcut-o și în 2015, la 1-2 cu Cleveland Cavaliers. L-a trecut pe Bogut pe bancă și a mizat pe Iguodala. Mutare câștigătoare, pentru că s-a impus în următoarele 3 meciuri și a pus mâna pe primul său titlu ca antrenor.

Finala NBA » Meciul 4: Boston Celtics - Golden State Warriors 97-107

Și Golden State parcă a vrut s-o sufoce pe Boston în primele minute. Se deplasau rapid în jumătatea adversă, însă nimic nu se lega. Trei minute fără coș, 5 ratări de la 3 puncte, unde ar fi trebuit să se simtă cel mai bine prezența lui Porter.

Boston a arătat însă din nou că are probleme în a rămâne constantă în această finală. Deși domină la toate capitolele după 3 meciuri, încă face greșeala de a-și băga adversara în meci. Golden State nu ratează la nesfârșit! Și urmează 5 coșuri de la distanță cu 8 puncte rapide aduse de Wiggins, 23-18. Între timp, Draymond aduna deja două faulturi personale.

Robert Williams, peste tot în primul sfert, 5 puncte, 5 recuperări care aduc alte 7 puncte și un „capac”, iar Boston conducea după primul sfert, 28-27.

Jordan Poole salvează un start de sfert 2 chinuit de ratări și vine cu două coșuri de la distanță în doar 20 de secunde. Ime Udoka cere imediat time-out! Intră Brown, care răspunde și el cu 6 puncte. Poole mai strecoară două puncte, iar Curry reintra pe teren cu Golden State în avantaj, 35-34.

Boston o bate pe Golden State la propriul joc: 8 aruncări reușite de 3 puncte din 14 încercate! De partea cealaltă sunt doar 7 din 24! Agresivitatea lipsește, Draymond lipsește. Meciuri horror făcute la TD Garden, unde a fost principala țintă a fanilor. Boston intra în avantaj la pauză, 54-49.

2 puncte7 recuperări și 5 pase decisive adunase Draymond Green în meciul 3 și în prima repriză din meciul 4

Curry vs. Celtics

Curry își cară colegii în spate la ieșirea de la cabine. 14 puncte vitale care o țin pe Golden State în joc. Boston rezistă în defensivă, însă are multe momente în care nu poate mișca tabela. Noroc că Steph trebuie să facă aproape totul singur și diferența înainte de ultimele 12 minute e minimă, 79-78 pentru Golden State.

4 meciuri consecutivecu cel puțin 5 coșuri de 3 puncte are Curry, cele mai multe într-o finală

Cei de la Celtics au dominat autoritar sfertul 4 al finalei: 40 de puncte în plus față de Warriors! Kerr îl odihnește pe Curry în primele minute. White și Tatum lovesc de la distanță, însă Thompson răspunde imediat și îi lasă locul lui Steph, 84-86.

Boston a dispărut în ofensivă

După 3 coșuri consecutive ale lui Brown, cu 7 minute și jumătate rămase pe ceas, Kerr alege să riște și îl scoate pe Green, merge pe mâna lui Looney. Același Brown irosește două aruncări, iar Golden State revine în avantaj după două faze excelent gestionate de Curry, 97-94. Boston adună aproape PATRU MINUTE fără coș!

Draymond reintră pentru ultimele 3 minute și oferă două pase decisive pentru Curry și Looney. Horford oprește secetă de la Boston, însă ultimul minut o găsește pe Golden State în avantaj, 102-97. Boston nu mai reușește decât să-l pună pe Curry să-și exerseze aruncările libere. 107-97, Tatum trântește nervos mingea de parchet și pleacă la vestiare.

Golden State și Boston au câștigat de fiecare dată după o înfrângere în acest play-off, 6-0, respectiv 7-0. Cine sparge seria câștigă trofeul!

Stephen Curry's Immaculate Game 4

Stephen Curry's Game 4 performance was incredible. 43 PTS | 10 REB | 4 AST | 1 Huge Road Win

Publicată de NBA pe Vineri, 10 iunie 2022

43 de punctea marcat Curry în meciul 4. La 34 de ani și 88 de zile, e al treilea cel mai bătrân jucător care bifează această performanță, după LeBron James (35 de ani și 284 de zile) și Michael Jordan (35 de ani și 117 zile)

Trio istoric

Steph Curry, Klay Thompson și Draymond Green au bifat a 19-a victorie împreună în finalele NBA. Au egalat astfel recordul deținut de Tim Duncan, Manu Ginobili și Tony Parker. Cei trei au câștigat împreună 4 titluri în 5 finale cu San Antonio Spurs, între 2003 și 2014. Duncan mai are un titlu câștigat în 1999, înainte de venirea colegilor. 

Vedetele lui Golden State sunt la a șasea finală, câștigând 3 trofee împreună.

Sunt mândru de acest grup. Am tot vorbit în ultimele 48 de ore despre cum putem să câștigăm aici și să reintrăm în finală. Am găsit soluția abia în sfertul 4. Cred că putem juca ceva mai bine, dar e o victorie foarte mare, am recuperat avantajul propriului teren. Draymond știe că poate juca mai bine. A reușit să treacă peste jocul slab din prima repriză. Facem totul împreună, nu e nimic individual aici și nu contează doar statisticile.

- Steph Curry, point guard Golden State Warriors

Sunt multe lucruri pe care le-am fi făcut diferit. Am stagnat în sfertul 4 pe partea ofensivă. Dar e o luptă nouă, cel mai bun din 3. Trebuie să ne odihnim pentru că mâine urmează un zbor al naibii de lung.

- Jayson Tatum, small forward Boston Celtics

Cifrele meciului 4:

Boston Celtics

  • Marcus Smart - 18p, 4r, 5pd;
  • Jaylen Brown - 21p, 6r, 2pd;
  • Robert Williams III - 7p, 12r, 4pd;
  • Al Horford - 8p, 6r, 4pd;
  • Jayson Tatum - 23p, 11r, 6pd;
  • Derrick White - 16p, 1r, 1pd;
  • Grant Williams - 3p, 1r;
  • Payton Pritchard - 1p, 1pd.

Golden State Warriors

  • Steph Curry - 43 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive;
  • Klay Thompson - 18p, 2r, 1pd;
  • Otto Porter jr. - 2p, 1r, 1pd;
  • Draymond Green - 2p, 9r, 8pd;
  • Andrew Wiggins - 17p, 16r, 2 pd;
  • Kevon Looney - 6p, 11r, 2pd;
  • Gary Payton II - 5p, 4r, 1pd;
  • Jordan Poole - 14p, 1r, 1pd;
  • Nemanja Bjelica - 1r.

Programul finalei:

Cum s-au calificat până în finală:

Golden State Warriors

  • locul 3 în Conferința de Vest
  • 4-1 vs. Denver Nuggets
  • 4-2 vs. Memphis Grizzlies
  • 4-1 vs. Dallas Mavericks

Boston Celtics

  • locul 2 în Conferința de Est
  • 4-0 vs. Brooklyn Nets
  • 4-3 vs. Milwaukee Bucks
  • 4-3 vs. Miami Heat
Pas uriaș spre titlu! Boston Celtics profită de slăbiciunile lui Golden State Warriors și revine în avantaj în finala NBA
FINALA NBA
Pas uriaș spre titlu! Boston Celtics profită de slăbiciunile lui Golden State Warriors și revine în avantaj în finala NBA
Curry, prea picant pentru Celtics! Golden State Warriors o pedepsește pe Boston pentru erori și egalează în finala NBA
FINALA NBA
Curry, prea picant pentru Celtics! Golden State Warriors o pedepsește pe Boston pentru erori și egalează în finala NBA
Boston lovește prima! Celtics câștigă meciul 1 al finalei NBA cu Golden State Warriors, după o revenire explozivă în sfertul 4
FINALA NBA
Boston lovește prima! Celtics câștigă meciul 1 al finalei NBA cu Golden State Warriors, după o revenire explozivă în sfertul 4

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează