SPORTURI  »  BASCHET  »  VACCIN

NBA, poziție fermă privind vaccinul anti-COVID » Cluburile, informate să nu își vaccineze încă jucătorii

NBA sfătuiește cluburile din liga nord-americană să nu-și vaccineze încă jucătorii împotriva COVID-19. foto: Imago Images
NBA sfătuiește cluburile din liga nord-americană să nu-și vaccineze încă jucătorii împotriva COVID-19. foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 decembrie 2020 10:33 / Actualizat duminica, 27 decembrie 2020 11:33

NBA avertizează cluburile din liga nord-americană să nu-și vaccineze încă jucătorii împotriva COVID-19, considerând că persoanele din categoriile de risc trebuie să aibă prioritate. 

„Este de la sine înţeles că nu vom depăşi această linie. Ne vom aştepta rândul pentru a obţine vaccinul. Misiunea lor este enormă şi organizaţia noastră va fi întotdeauna de partea autorităţilor în maniera cea mai pozitivă în care putem colabora în misiunea lor”, a mărturisit Adam Silver, comisar NBA, conform Agerpres.

Chiar dacă nu se grăbesc încă să-i imunizeze pe jucători, oficialii NBA susțin vaccinurile Pfizer și Moderna. În perioada următoare, NBA pune la cale o amplă campanie de conștientizare cu privire la importanța vaccinării, mai scrie sursa citată.

Singurii membri NBA care vor avea prioritate la vaccinare sunt cei din staff-urile medicale și persoanele care se află în categoriile cu risc mai mare de a dezvolta complicații de la coronavirus.

Întrebări despre vaccinul COVID-19

1. CUM FUNCȚIONEAZĂ, ÎN GENERAL, UN VACCIN?

Vaccinurile conțin forme slăbite sau fragmente ale unui microorganism, incapabile să producă boala, cu rolul de a genera un răspuns imun ce protejează organismul în momentul în care acesta va intra în contact cu patogenul real. Cu ajutorul vaccinului, corpul învață să recunoască un microorganism străin și să lupte eficient împotriva acestuia. 

2. SUNT VACCINURILE CREATE ATÂT DE REPEDE SIGURE ȘI EFICIENTE? 

Autoritățile dau asigurări că vaccinurile care nu s-au dovedit sigure și eficiente nu vor ajunge pe piață, numai cele care, în urma testărilor clinice, au arătat că protejează împotriva Covid și nu produc efecte adverse semnificative urmând a fi aprobate și livrate țărilor din toată lumea. 

3. CUM SE AUTORIZEAZĂ UN VACCIN?

Vaccinul trebuie să treacă printr-o serie lungă de etape ale studiilor clinice pentru a fi autorizat. La nivelul Uniunii Europene vor fi utilizate vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului, conform reglementărilor și legislației în vigoare. 

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre vaccinul anti-COVID:

VIDEO A început vaccinarea anti-COVID în România » Asistenta Mihaela Anghel, primul român imunizat: „Le transmit oamenilor să deschidă ochii”

Nadia Comăneci spune „da” vaccinului anti-coronavirus: „Normal că o să mă vaccinez, n-am mai ieșit din bârlog din martie”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează