SPORTURI  »  BASCHET  »  BELGIA

„M-am prăbușit. Cum să iau decizia asta la 18 ani?!” » Povestea zguduitoare a baschetbalistei căreia i s-a amputat un picior din cauza COVID-19

Articol de GSP - Publicat marti, 18 august 2020 19:40 / Actualizat marti, 18 august 2020 19:59

Belgianca Elia Fontaine, o baschetbalistă de 18 ani, s-a infectat cu noul coronavirus pe 18 martie. O lună mai târziu, un picior i-a fost amputat. 

„Pe 18 martie, m-am simțit rău, eram răcită și amețită. Mi-au luat temperatura, era mare, așa că părinții mei m-au dus la spital”. Deoarece condiția ei nu se îmbunătățea, doctorii au fost nevoiți să o plaseze în comă indusă. „Am stat în comă 3 săptămâni. O mașinărie mi-a preluat funcțiile plămânilor și inimii”, a explicat Elia Fontaine, jucătoare la Union Huy Basket, în a doua divizie din Belgia, conform francetvinfo.fr.

 Elia s-a trezit abia pe 15 aprilie. „M-am trezit și nu înțelegeam nimic. Doar vedeam în ce dată suntem. Când ajunsesem la spital, erau înregistrate doar 4 decese din cauza COVID-19. Când m-am trezit, erau 4.000. Fizic, mă simțeam foarte slabită. Abia puteam să îmi întorc capul și nu puteam să vorbesc. Mamei mele i s-a permis să vină și să îmi explice ce s-a întâmplat”. Trezită din comă, tânăra baschetbalistă a aflat că i-au fost amputate degetele de la piciorul drept, din cauza infecției. 

„Doctorii mi-au spus că era o problemă de viață și de moarte”. Dar operația s-a dovedit insuficientă. Condiția piciorului s-a deteriorat. 

„Așa că doctorii mi-au spus că pot considera piciorul ca nefuncțional. Mi-au spus că vor să îmi amputeze și tibia. Eram singura în cameră și m-am prăbușit, fiindcă nu mă gândeam că o să iau această decizie la 18 ani. Instinctual, m-am gândit la baschet, e sportul meu și acum trebuia să mă opresc. Mi-am zis: voi mai juca vreodată, având în vedere că nu mai am picior? Era foarte greu emoțional”. Acum, Elia Fontaine merge din nou grație unui proteze puse pe 25 mai. „Azi, mă simt foarte bine. Tot ceea ce reușesc să fac e o mică victorie”.

„M-am prăbușit. Cum să iau decizia asta la 18 ani?!” » Povestea zguduitoare a baschetbalistei căreia i s-a amputat un picior din cauza COVID-19

Citește și alte știri:

Misiune dificilă pentru Sepsi SIC: cu cine luptă pentru un loc în grupele celei mai importante competiții din Europa

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează