SPORTURI  »  BASCHET  »  ARESTARE

Rușii dispuși la schimb » Anunțul venit de la Kremlin în cazul baschetbalistei Brittney Griner

Brittney Griner  // FOTO: Imago
Brittney Griner // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2022 08:19 / Actualizat sambata, 06 august 2022 10:18

Kremlinul a anunțat vineri că este deschis la discuții pentru un posibil schimb de prizonieri în care să fie inclusă și baschetbalista Brittney Griner (31 de ani), avertizând însă ferm Washingtonul să transforme situația într-una de dezbatere publică.

  • CONTEXT: Griner, campioană WNBA și de două ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce vameșii au găsit în bagajele sale, pe un aeroport din apropierea Moscovei, țigări electronice conținând ulei de hașiș.
  • A fost condamnată la 9 ani de închisoare de Tribunalul din Rusia, după ce a fost găsită vinovată pentru deţinere şi trafic de droguri.

Negocierile ar urma să se poarte pe un canal Rusia-SUA pe care președinții Joe Biden și Vladimir Putin au căzut de acord să-l stabilească atunci când s-au întâlnit la Geneva în iunie 2021.

Starul care evoluează la Phoenix Mercury, dar a jucat în Rusia în pauza WNBA, de două ori campioană olimpică, a fost arestată pe 17 februarie pe aeroportul din Moscova. În bagajul ei s-au găsit cartușe pentru țigara electronică, acestea conținând ulei de hașiș. 

Sportiva în vârstă de 31 de ani a fost condamnată la „nouă ani de detenţie într-o colonie penitenciară” de tribunalul din Himki, ea declarând că tot ce s-a întâmplat a fost „o greşeală neintenţionată”. 

Ligile profesioniste nord-americane, NBA şi WNBA, au criticat într-un comunicat de presă comun decizia: „Verdictul şi sentinţa pronunţate joi sunt nejustificate şi nefericite, dar erau de aşteptat. Brittney Griner a fost arestată pe nedrept”.

SUA, gata să îl dea la schimb pe „Negustorul morții” pentru a o recupera pe Brittney Griner

Guvernul american e gata să-l trimită la Moscova pe Viktor Bout, poreclit „Negustorul morții”, acesta fiind condamnat la 25 de ani de pușcărie pentru trafic de arme în schimbul lui Griner. 

Donald Trump (76 de ani), fostul președinte al SUA, a comentat dorința lui Joe Biden de a face schimb de prizonieri cu Rusia, pentru a o aduce acasă pe Brittney Griner, jucătoarea de baschet.

„Brittney Griner știa că nu trebuie să meargă acolo plină de droguri și a recunoscut asta. Presupun că a recunoscut fără să fie pusă prea multă presiune pe ea, pentru că ăsta e adevărul, și cu siguranță nu pare a fi un schimb foarte bun, nu-i așa? 

Viktor Bout este unul dintre cei mai periculoși oameni din lume și i se va da libertatea pentru că o răsfățată se duce în Rusia încărcată cu droguri.

Rușilor nu le plac drogurile. Brittney a fost prinsă și acum ar trebui s-o scoatem de acolo. Noi ar trebui acum să dăm la schimb un criminal, unul dintre cei mai mari traficanți de arme din lume? Bout a ucis mulți americani, a ucis mulți oameni”, a spus Donald Trump, potrivit Fox News.

Brittney Griner, legendă a baschetului feminin

  • Brittney Griner era sub contract cu formația rusă UMMC Ekaterinburg, cât timp sezonul din WNBA este în pauză. Acolo evoluează pentru Phoenix Mercury. 
  • Griner este o legendă a baschetului american. Are două titluri olimpice și două mondiale cu naționala și un trofeu în WNBA, în 2014. La nivel individual are 7 apariții în All-Star Game și a fost de două ori cea mai bună marcatoare a campionatului.

Citește și:

Arc peste timp la București! Jim Montgomery și David Popovici, o întâlnire istorică

Și Rafa Nadal e out de la Montreal » Ce probleme are spaniolul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 August 2022, 11:20

În ce hal arată! Ce modă demnă de epoca de piatră!

valentindragobete
valentindragobete  •  06 August 2022, 11:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belane
belane  •  06 August 2022, 10:48

"Baschetbalistului" e mai aproape de realitate ! Cautati un interviu pe Youtube cu tipul acesta sau fotografii de pe social media daca nu ma credeti.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează