SPORTURI  »  BASCHET  »  U MOBILTECO CLUJ - CS OTOPENI, AMÎNAT

Scandal în baschet » CS Otopeni acuză INMS de fals în acte!

Articol de - Publicat vineri, 12 februarie 2010 00:00

Derby-ul etapei a XXI-a la baschet masculin, dintre U Mobitelco Cluj şi CS Otopeni a fost amînat, la cererea formaţiei ardelene, după ce oficialii celor de CS Otopeni au rezervat pentru echipă biletele de avion către Cluj, cazarea la hotel şi masa. Motivul e unul simplu! Cei de la Mobilteco au trimis la ora 12:00 un fax către clubul din Otopeni în care susţin că au şapte jucători accidentaţi în lot, după participarea la turneul final al Ligii Europene Centrale.

"Voi sesiza Ministerul Sănătăţii, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fals în acte!"

Preşedintele clubului CS Otopeni Mugur Porumbacu a dezvăluit pentru GSP.RO că amînarea meciului s-a făcut pe baza a mai multor acte false, în urma unei comisii federale care nici nu s-a întrunit! "Am informaţii clare de la jucătorii celor de la Cluj care sînt perfecţi sănătoşi, dar li s-au emis de către INMS documente false pentru a nu se juca meciul cu Otopeni.

Am cerut o contraexpertiză la Bucureşti pentru că este incredibil ce se întîmplă! Voi sesiza Ministerul Sănătăţii, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fals în acte! Am discutat cu mai mulţi oficiali ai Federaţiei de Baschet care mi-au garantat că astăzi nu a avut loc nici un Birou Federal pentru că membrii acestei comisii nu se aflau în Bucureşti!", a precizat Porumbacu.

"FRB refuză să trimită procesul verbal al Comisiei Federale"

Acesta a ameninţat că va da în judecată persoanlul medical din Cluj pentru fals în acte şi plata tuturor cheltuielor pe care reprezentaţii clubului le-au făcut în vederea deplasării în Ardeal. De asemenea, Porumbacu a solicitat Federaţiei Române de Baschet, o copie a procesului verbal în urma Comisie Federale, însă Federaţia refuză de mai bine de 5 ore să pună la dispoziţia clubului vizitator documentele cerute.

"Am solicitat Federaţiei procesul verbal al Comisiei Federale, dar aceştia refuză de mai bine de 5 ore să facă acest lucru. Este clar că este un joc de culise cu acordul federaţiei. Este incredibil ce s-a ajuns să se facă în baschetul românesc!", a mai adăugat Porumbacu.

FRB: "Comisia Federală a ţinut cont...."

Site-ul oficial al Federaţiei a anunţat oficial amînarea partidei. "În urma adresei U-Mobitelco Cluj-Napoca, nr.136 din 11.02.2010, Comisia Federala a FRB a stabilit reprogramarea jocului dintre U-Mobitelco Cluj-Napoca şi CS Otopeni din 14 februarie pentru o dată care va fi propusă de cele două echipe.

Decizia Comisiei Federale a ţinut cont de faptul că echipa U-Mobitelco Cluj-Napoca a solicitat amînarea meciului din motive medicale, invocînd faptul că au şapte jucători accidentaţi, pentru care au trimis prin fax copii de pe certificatele medicale eliberate de Institutul  de Medicină Sportivă Cluj. De menţionat că hotărîrea Biroului Federal din 24.01.2007 prevede posibilitatea amînării unui joc dacă o echipă are şapte sau mai mulţi jucători declaraţi inapţi de efort fizic, certificaţi de către Policlinicile pentru sportivi", se anunţă într-un comunicat oficial.

Carmen Tocală: "Luni va avea loc contraexpertiza"

Preşedinta Federaţiei Române de Baschet Carmen Tocală a dorit să lămurească scandalul iscat în baschetul românesc. "Am văzut raportul comisiei de astăzi. Nu sînt şapte jucători accidentaţi, ci chiar opt. Am trimis către INMS toate documentele, iar luni va avea loc contraexpertiza. Au trei voturi pro în cadrul Comisiei Federale. Oricum este o decizie corectă pentru că meciul s-a amînat cu 48 de ore înaintea orei de începrere.

Dacă cei de la Otopeni au dreptate şi se arată că este fals în acte Biroul Federal va decide. Momentan nu putem să acuzăm pe nimeni şi să vedem ce va urma. Nu ştiu dacă domnul Porumbacu a trimis un document prin care solicită procesul verbal al Comisiei, dar eu vă garantez că am trimis toate documentele pe care cei de la Otopeni le-au solicitat", a precizat Tocală.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
 •  14 Februarie 2010, 11:34

felicitari ziaristilor?de ce?haideti sa vedem care sunt articolele despre baschet aparute la posturile de stiri.cel mai elocvent este atunci cand a jucat sibiu la ploiesti acum doi ani parca, in perioada cand ploiesti batea tot, si sibiul i-a batut la ei acasa.ce apare la toate posturile? d-soara Elena Basescu a participat la acel meci. nici un cuvant despre rezultat sau desfasurarea partidei:)) saracii fani ai rugby-ului, voleiului sau altor sporturi. Din pacate noi nu avem presa sportiva

 •  13 Februarie 2010, 09:01

@edy - nu-mi aduc aminte sa fi pierdut U Cluj cu Otopeni , deci nu-ti inteleg comentariul. Aici e vorba de sportul numit baschet. Vorbesti de alt sport? @itmh - nu trebuie sa locuiesc in Otopeni ca sa ma preocupe ce se face cu banii publici in Romania, pentru ca eu sunt roman. Ignoranta ta denota lipsa de educatie, indicata si de greseli gramaticale flagrante: vezi "m-ai" in loc de "mai" sau "oameni" in loc de "oamenii".

 •  13 Februarie 2010, 00:36

@ mihai: t oftici ca cs otopeni e finantata de banii p care primaria ii scoate din aeroport, sau din faptul ca o echipa la care vin 200 d oameni in sala, va cam bat? @ gsp: in sfarsit un articol fara fotbal, pacat k e despre cv gen frauda, nu despre sport in sine. oricum voi dati despre alte sporturi, doar daca este vorba de infractiuni, sau de romani internationali omorati prin discoteci de rromi. in fine, nb

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close