SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

O legendă de la Chicago Bulls contestă titlul lui Michael Jordan: „Nu ar fi reușit fără mine! Vreau să fiu considerat GOAT” » Cine crezi că e cel mai bun baschetbalist din istorie?

Echipa Chicago Bulls din anii '90 // Foto: Imago
Echipa Chicago Bulls din anii '90 // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 13:15 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 18:18

Scottie Pippen, fost jucător de baschet și membru al echipei stelare pe care Chicago Bulls a avut-o în anii '90, a oferit noi declarații în care îl atacă pe Michael Jordan, fostul său coechipier.

Aflat într-un turneu de promovare a cărții sale, „Unguarded”, în care, de asemenea, l-a atacat pe Michael Jordan, Scottie a fost prezent la emisiunea „Goord Morning America” de pe ABC unde a făcut noi declarații pe acest subiect.

A început cu documentarul care a reaprins scânteia între cei doi foști coechipieri. „The Last Dance mi s-a părut un documentar grozav, însă simt că filmul a spus doar o povestea, cea care l-a glorificat pe jucătorul Michael Jordan și nu pe noi, întreaga echipă”, a spus Pipppen.

Scottie Pippen: „Recunosc că Michael Jordan a fost un mare marcator”

Fostul coechipier al lui Jordan a continuat recunoscând anumite calități ale lui Jordan, însă îl acuză că nu a fost jucător de echipă.

„Multe lucruri pe care le-a făcut s-au bazat pe el ca individ. Cred că baschetul e un joc de echipă. Vom avea întotdeauna respect unul pentru celălalt, dar prietenia noastră nu există așa cum oamenii o cred sau o văd la televizor”, a adăugat fostul baschetbalist.

De asemenea, Pippen mai recunoaște că pe teren s-au ajutat mult unul pe celălalt: „Michael nu ar fi reușit ce a realizat fără mine, însă nici eu nu aș fi reușit fără el. Cred că amândoi ne-am completat în moduri diferite, am concurat și ne-am împins unul pe celălalt pentru a fi grozavi”.

Pippen vrea să fie considerat „The GOAT”

Pe finalul intervenției la emisiunea din SUA, Scottie Pippen a fost întrebat de moderator cum își dorește să-și amintească oamenii de el. Răspunsul a fost categoric: „Ca The GOAT! Cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile”.

Deși dezbaterea pentru cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile e între Michael Jordan și LeBron James, Scottie Pippen are argumentele sale. Tu cine crezi că a fost cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile?

Comparație între performanțele lui LeBron James, Jordan și Pippen:

LeBron JamesMichael JordanScottie Pippen
17 All Star14 All Star7 All Star
4 MVP NBA5 MVP NBA6 titluri de campion
4 titluri de campion6 titluri de campionLider la recuperări în 1994-95
4 MVP în finalele NBA6 MVP în finalele NBA2,307 recuperări
1 cel mai bun marcator10 cel mai bun marcator 
35,516 puncte în carieră32,292 puncte în carieră 
9,738 assist-uri2,514 recuperări 

Citește și alte știri despre conflictul Pippen-Jordan:

Scottie Pippen îl face praf pe Michael Jordan în noua sa carte: „Vreți să știți ce înseamnă egoismul?”

Michael Jordan, acuzat că a mințit în „The Last Dance”: „Sunt multe lucruri inventate. Faza cu pizza nu are sens!”

Playtech: Kamara rupe tăcerea despre iubita lui Reghecampf: “Cea mai mare ruşine pentru o femeie”


Comentarii (2)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  10 Noiembrie 2021, 10:40

Foarte greu de precizat. Toti au fost fantastici. Au jucat pe posturi diferite sau chiar in perioade diferite. Totusi inclin spre Michael Jordan.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Noiembrie 2021, 05:28

nu ne intereseaza...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează