SPORTURI  »  BOX  »  MAYWEATHER VS CANELO, DUMINICĂ, ORA 04:00, LIVE PE GSPTV / ORA 22:15 PREMIERĂ PE ANTENA 1

Băieţii răi scot scîntei » Două centuri sînt la bătaie duminică dimineaţă în Las Vegas, live pe GSPTV de la 04:00

Floyd Mayweather (stînga), Saúl Álvarez şi centura pusă în joc // Foto: Reuters
Floyd Mayweather (stînga), Saúl Álvarez şi centura pusă în joc // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2013 22:36

Floyd Mayweather, 36 de ani, şi Saúl Álvarez, 23 de ani, se vor întîlni pentru titlul WBA deţinut de american şi cel WBC, al mexicanului, la categoria mijlocie uşoară.

Pe cînd era doar un bebeluş, Mayweather a fost folosit de tatăl său drept scut uman în timpul unui schimb de focuri. Da, pare incredibil, şocant, ireal şi totuşi aşa a fost!

Omul flutura corpul mic al copilului pe sub ochii unui membru al familiei scos din sărite. N-a izbutit, s-a ales cu un glonte în picior, iar Floyd Jr. a ajuns la podea. Ceea ce nu i se va întîmpla în viitoarea carieră de boxer. E o poveste care pare fabricată pentru a impresiona, însă e, de fapt, reală.

În timp, americanul a atins faima supremă. Bogăţia. Cumpără ceasuri cu diamante de cîte 3 milioane de dolari cum cumpără unii cartofii de la supermarket, are limuzine de diverse culori în funcţie de reşedinţa în care sînt repartizate şi două avioane personale.

Pe de altă parte, n-a pierdut nici un meci în carieră din 44 disputate şi a încheiat 26 dintre ele prin KO. E favoritul disputei de duminică dimineaţă, de la Las Vegas.

Boxer de la 13 ani
În faţa lui va fi un boxer mexican care aparţine altei generaţii. Are 23 de ani, părul roşcat şi pumnii grei. Îl cheamă Saúl Álvarez, dar i se spune Canelo, adică Scorţişoară.

"Se spune că are atitudinea unui american, chipul unui irlandez şi stilul de box al unui mexican", scrie The Independent. A adunat aproape tot atîtea meciuri în carieră cît Mayweather, 43, dintre care 42 cîştigate (30 prin KO) şi o singură egalitate. Începea boxul la 13 ani, la 15 cucerea un titlu la amatori şi era remarcat, trecînd imediat la profesionism.

Fosta lui iubită este Miss México 2002, Marisol González, 30 de ani, prezentatoare la Televisa Deportes. Saúl are o fetiţă dintr-o legătură anterioară, dar încă locuieşte împreună cu mama lui, în Guadalajara.

Singura deosebire e că s-au mutat din complexul de apartamente ieftine într-un penthouse situat în zona scumpă a oraşului. Duminică, fie că va învinge, fie nu, va primi 10 milioane de dolari. Poate e vremea pentru o vilă. Mayweather are deja cîteva.

Top meciuri de box pay-per-view
Mayweather vs De La Hoya mai 2007 2,4 milioane
Holyfield vs Tyson iunie 1997 1,99 milioane
Lewis vs Tyson iunie 2002 1,97 milioane
Holyfield vs Tyson noiembrie 1996 1,59 milioane

15 camere vor filma meciul, incluzînd slow-motion-uri speciale şi unghiuri opuse

160 de ţări vor televiza evenimentul, un record în materie, multe fiind fără plată separată

41,5 milioane de dolari este bursa lui Floyd Mayweather pentru meciul de duminică dimineaţă

180 de milioane de dolari se estimează că se vor obţine din sistemul de difuzare pay-per-view a meciului, 70 de dolari fiind costul pe televizor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
marius.bxl
marius.bxl  •  15 Septembrie 2013, 12:49

fai luminito ,daca tot te-ai apucat sa scrii despre acest meci ,cine a castigat si cum. a luat cupa metrom brasov? sau ...

petetong
petetong  •  14 Septembrie 2013, 15:58

Felicitari GSP, felicitari trustul intact, va fi o gala mare unde the king va ramane nimeni altu Floyd Mayweather Jr.

stcristian71
stcristian71  •  14 Septembrie 2013, 14:08

SUPER GALA

Vezi toate comentariile (3)
Comentează