BOX  ·  BOX

Bombardierul Viorel Simion luptă pentru centura WBO International la categoria ușoară

Afișul meciului programat pe 8 octormbrie
Afișul meciului programat pe 8 octormbrie

Articol de - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 14:18 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 15:13

Viorel Simion va boxa în Ucraina, pe 8 octombrie, contra unui vicecampion olimpic și mondial, Denis Berincik, care este neînvins la profesioniști

Viorel Simion (38 de ani) va boxa pe 8 octombrie, la Brovary (Ucraina) pentru titlul mondial WBO Internațional la categoria ușoară în fața ucrainianului Denis Berincik.

Berincik și-a făcut un nume important în boxul amator, înainte de a trece la profesioniști. Ucraineanul a câștigat, mai întâi, medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Baku, în 2011. L-a învins acolo pe fostul campion cubanezul Roniel Solotongo, dar a pierdut finala, 23-26 la puncte în fața brazilianului Everton Lopes. Un an mai târziu, La Jocurile Olimpice de la Londra, Berincik a ajuns din nou în finală. A pierdut aurul în fața cubanezului Roniel Iglesias.

La profesionism a trecut în 2015. De atunci a adunat 13 meciuri, câștigându-le pe toate, 7 dintre ele prin knock-out. Din 2018 a câștigat centura WBO International la categoria ușoară, trecând la Brovari de filipinezul Rosekie Cristobal. Și-a apărat de atunci centura de alte trei ori, toate partidele având loc în "Palatul de Gheață" din Brovari.

Palmares: 22 victorii - 3 înfrângeri

Viorel Simion, supranumit "Bombardierul" pentru mulțimea de pumni cu care își dinamitează adversarii, a deținut și el titlul IBF International la categoria pană. Din cele 25 de meciuri susținute la profesionism a pierdut doar trei. Simion nu a mai boxat însă din 27 aprilie 2019, acest lucru putând fi un mare handicap pentru el. Viorel e și el dublu medaliat ca amator: bronz la Campionatele Mondiale din 2005 și tot bronz la Europenele din 2002.Germania surprinde toată Europa! Este prima țară din UE care face acest lucru în lupta cu COVID-19. Decizie incredibilă
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Getafe
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet
Liga 1