SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Bombardierul Viorel Simion luptă pentru centura WBO International la categoria ușoară

Afișul meciului programat pe 8 octormbrie
Afișul meciului programat pe 8 octormbrie

Articol de - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 14:18 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 15:13

Viorel Simion va boxa în Ucraina, pe 8 octombrie, contra unui vicecampion olimpic și mondial, Denis Berincik, care este neînvins la profesioniști

Viorel Simion (38 de ani) va boxa pe 8 octombrie, la Brovary (Ucraina) pentru titlul mondial WBO Internațional la categoria ușoară în fața ucrainianului Denis Berincik.

Berincik și-a făcut un nume important în boxul amator, înainte de a trece la profesioniști. Ucraineanul a câștigat, mai întâi, medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Baku, în 2011. L-a învins acolo pe fostul campion cubanezul Roniel Solotongo, dar a pierdut finala, 23-26 la puncte în fața brazilianului Everton Lopes. Un an mai târziu, La Jocurile Olimpice de la Londra, Berincik a ajuns din nou în finală. A pierdut aurul în fața cubanezului Roniel Iglesias.

La profesionism a trecut în 2015. De atunci a adunat 13 meciuri, câștigându-le pe toate, 7 dintre ele prin knock-out. Din 2018 a câștigat centura WBO International la categoria ușoară, trecând la Brovari de filipinezul Rosekie Cristobal. Și-a apărat de atunci centura de alte trei ori, toate partidele având loc în "Palatul de Gheață" din Brovari.

Bombardierul Viorel Simion luptă pentru centura WBO International la categoria ușoară

Palmares: 22 victorii - 3 înfrângeri

Viorel Simion, supranumit "Bombardierul" pentru mulțimea de pumni cu care își dinamitează adversarii, a deținut și el titlul IBF International la categoria pană. Din cele 25 de meciuri susținute la profesionism a pierdut doar trei. Simion nu a mai boxat însă din 27 aprilie 2019, acest lucru putând fi un mare handicap pentru el. Viorel e și el dublu medaliat ca amator: bronz la Campionatele Mondiale din 2005 și tot bronz la Europenele din 2002.

Conor McGregor, reținut de polițiști în Corsica! E acuzat de tentativă de agresiune sexuală: „A fost interogat și eliberat”

VIDEO Mike Tyson a dezvăluit cine a fost singurul om de care s-a temut: „Mă făcea să mă simt ca un rahat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează