SPORTURI  »  BOX  »  DOPAJ

Final de carieră? Lucian Bute a picat și proba B în scandalul de dopaj

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2016 13:46

În finalul lunii mai, Lucian Bute, 36 de ani, a picat testul antidoping de la finalul partidei cu Badou Jack, terminată la egalitate.

Sportivul român a contestat decizia și a cerut o nouă probă, dar a picat și al doilea test antidoping, potrivit presei canadiene. Aceasta a fost ultima cale de atac al lui Bute, iar echipa sa va avea vineri o conferință de presă.

Box şi Wrestling din Washington susține că Bute a folosit ostarina, substanță utilizată de sportivi la antrenamente pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și are efecte asemănătoare steroizilor anabolici. Aceasta ajută la prezervarea masei musculare sau mărirea ei, refacerea articulațiilor, creșterea forței și a anduranței. 

Lucian l-a înfruntat pe Jack pe 30 aprilie într-o confruntare pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida dominată de suedez s-a încheiat la egalitate și era deja obiectul unei anchete, după ce un arbitru i-a acordat victoria clară lui Jack, 117-111, în timp ce alți doi au mers pe un egal, 114-114.

Citește și: Greșeală sau intenție? Detalii incredibile! Substanța cu care a fost prins dopat Bute era interzisă de WADA de 8 ani

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
aran
aran  •  13 August 2016, 07:41

Tin minte un meci transmis de Eurosport, acum vreo 15 ani, cu comentariul in engleza, cu Doroftei unul dintre combatanti. Cum a inceput comentariul ? Si acum, prieteni, un meci pentru delectarea dvs, in care va evolua cel mai tehnic boxer al momentului, romanul Doroftei, prea mic de statura pentru categoria sa dar care compenseaza handicapul printr-o tehnica uluitoare, va lupta numai de aproape nu pentru a trage de timp ci pentru a puncta, vom vedea o multitudine de procedee tehnice executate de extraordinarul Leo. Cam asa a sunat comentariul care mi-a ramas in memorie. Si asa a si fost, unii fac acum confuzie intre scrima pugilistica si tehnica, a dansa la distanta de adversar cu bratul in fata si a puncta 1-2 pe repriza nu inseamna tehnica,

kingdon
kingdon  •  12 August 2016, 23:36
Postat de haideusicfr pe 12 August 2016, 23:25

Bine ca Bute a ramas la Montreal.A fost mult mai respectat ca si in Romania.Are si el o varsta ,dar a fost campion mondial si atunci nu-l batea nimeni.Dupa infrangerea cu Froch nu si-a mai revenit. Mare diferenta intre el si Doroftei.Asta micutul e un bataus ,fara stil.Am auzit ca s-a batut si pe la el pe la restaurant.Foarte urat ca l-a criticat pe Lucian.Invidia lui de neam prost au facut asta.Bute a boxat tehnic ,a vorbit respectuos ,mare diferenta.

a fost si este un "fake", *** asta nu recunoaste nimic, ca si udrea si obreja. au furat banii oamenilor. n*** Vad ca nu da cu ochii de jurnalistii romani, nasicul infractor de primar de la Busteni tace si el. niste ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr
haideusicfr  •  12 August 2016, 23:27
Postat de polistul68 pe 12 August 2016, 21:28

Doroftei nu a spus ca e impostor...a spus ca Bute are cea mai mica vina, staff-ul lui e vinovat. Bute a profitat de meciurile rezolvate de canadieni. Nu a fost niciodata un boxer de nivel mondial. Si el stie asta, dar....era singurul mod sa mai fac niste bani

Ce meciuri au fost *rezolvate* de ..*canadieni*?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează