SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Octavian Pescaru despre fabrica de bani Floyd Mayweather: ”O grămadă de Money”

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2013 21:50

Money. Acesta este noul supranume al lui Floyd Mayweather. Pînă anul trecut îşi spunea Pretty Boy.

Alaiul care îl insoţeşte peste tot, inclusiv la antrenamente sau la closet, alcătuit din prieteni, prietene, foste sau actuale soţii, secretare, bucătărese, doctori, fizioterapeuţi, garzi de corp etc îl alintă MoneyMay.

Pe şapca sa cea roşie scrie " Money. Power. Respect". E arogant, lipsit de scrupule şi de respect, dar totodată un boxer inegalabil. Majoritatea celor care vin să-l urmarească boxînd speră să-l vadă "încuscrit cu podeaua", cum spuneau bătrînii boxeri de pe la noi însă, în 17 ani de profesionism, nu l-a pus nimeni jos.

Poate şi de asta "Money" continua să atragă ca un magnet. În mai a boxat contra lui Robert Guerrero şi a încasat 32 milioane $. Duminică dimineaţă urcă în ring pentru 41,5 milioane $. Dacă meciul se va încheia în 12 runde înseamnă că Mayweather va încasa 1,15 milioane $ pe minut sau 19.212 $ pe secundă.

Cu 73,5 mil $ încasaţi din box în 2013, plus alte stipendii, Mayweather devine cel mai bine plătit sportiv al planetei. Dacă va rămîne şi cel mai bun boxer ne vom lamuri duminică în zori. Cel care îşi propune să răstoarne carul mare vine din Mexic.

Se numeste Saul "Canelo" Alvarez. La doar 23 de ani, Canelo are 42 de victorii. E profesionist de la 15 ani pentru ca legea mexicana îi permite. Si nu e deloc o gluma de boxer. E rapid, exploziv şi puternic. Şi are o şansă mare în faţa celui mai bun boxer din lume.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
nusu_d
nusu_d  •  15 Septembrie 2013, 16:38
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

De acord cu tine pina la un punct. Mayweather este unul dintre cei mai mari la categoria weltterweight-lightmiddleweight dar dupa Ray Sugar Robinson si Ray Sugar Leonard. Ca tehnica da este de nivelul lor, dar ca spectacol este departe. Ray Leonard este cel mai mare boxer all time exceptand categoria grea. Unchiul si tatal lui Mayweather il vad Pe Ray Robinson cel mai mare. Insa cei 2 mari campioni mentionati faceau si spectacol se vede si dupa numarul de KO din cariera lor. Mayweather este un stilist, un mare talent dar nu are KO punch. Nu mai e in stare sa faca KO pe nimeni la 147 de pounds and above. Din 2007 nu a mai facut pe nimeni KO de la Ricky Hatton.

bdgeorge
bdgeorge  •  15 Septembrie 2013, 08:43

Mai trebuie sa treaca 2-3 ani pana sa piarda Floyd un meci... Iar cand se va intampla asta va fii la fel un meci pe bani multi rau de tot..iar revansa va fii si meciul lui de retragere in care bineinteles isi va spulbera adversarul.. Este fara indoiala cel mai mare boxer de la Ali ...si pt cei care il fac bufon : totul este show, regie Floyd nu bea nu fumeaza pierde foarte rar noptile are o singura " pasiune" pariurile..dar sinasta este pt show in general casele il platesc sa le faca reclama ca pariaza sume de ordinul milioanelor..e simplu oricine poate in SUA sa-i verifice declaratia de venit si el declarabin fiecare an mult peste ce castiga din box!!

vintger
vintger  •  15 Septembrie 2013, 04:33

alvarez for victory@

Vezi toate comentariile (5)
Comentează