SPORTURI  »  BOX  »  BOX

TAS a judecat ieri cazul FRB vs AIBA, dar verdictul se va da într-o săptămînă sau chiar două

Altădată prieteni, Rudel Obreja (stînga) şi Vasile Cîtea au fost azi, la Lausanne, în tabere opuse
Altădată prieteni, Rudel Obreja (stînga) şi Vasile Cîtea au fost azi, la Lausanne, în tabere opuse

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2011 21:43

Miercuri, 21 septembrie. Elveţia, Lausanne. Tribunalul de Arbitraj Sportiv. La ora 9:30, un complet format din 3 judecători a început audierile în cazul FRB contra AIBA, prin care este atacată decizia forului internaţional privind suspendarea federaţiei române, dictată în luna martie.

Reclamantul Rudel Obreja a venit însoţit de doi avocaţi, un bărbat şi o femeie. Apărătorii AIBA au apelat la martori români: arbitrii Viorica Oşan, Daniel Ghiurcă şi fostul vicepreşedinte FRB, Vasile Cîtea. La ora 12:30 s-a încheiat procesul, verdictul urmînd să fie pronunţat în maximum două săptămîni.

"După cum au decurs audierile, pot spune că rezultatul nu va fi de partea lui Obreja", a declarat după proces Ghiurcă. Cei trei martori au fost chemaţi pe rînd în sala de judecată. "AIBA a suspendat federaţia deoarece Rudel Obreja, suspendat la rîndul său, s-a implicat în continuare în treburile boxului amator românesc, deşi îşi declinase competenţele. Iar noi am venit aici să demontăm acest lucru chiar dacă ne este greu să facem acest lucru pentru că sîntem români. Vrem doar să curăţăm boxul din ţară", a declarat Viorica Oşan.

Rudel Obreja a stat în sală pe tot parcursul procesului. "În timpul audierii mele, Obreja m-a pus să spun numele campionilor naţionali. Eu nu am răspuns provocării şi m-am adresat judecătorilor că acest lucru nu este relevant pentru cazul de faţă, iar aceştia mi-au dat dreptate. O persoană din sală mi-a povestit ulterior că Obreja s-a lăudat în faţa completului că el este cel care a organizat gala de la Bucureşti a lui Lucian Bute", a mai povestit Oşan. Aceasta a precizat că pe tot parcursul zilei de miercuri nici unul dintre ei nu a avut vreun contact verbal cu preşedintele FRB.

Dezafilierea suspendată
Cu o zi înainte de proces, TAS a admis cererea FRB de a suspenda decizia AIBA privind dezafilierea forului român. "Suspendarea federaţiei rămîne valabilă, însă hotărîrea de excludere a FRB a fost întreruptă de TAS pe timpul judecării cazului. Aceasta este procedura", a declarat ieri arbitrul Daniel Ghiurcă, prezent la tribunalul de la Lausanne.


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gspromania
gspromania  •  22 Septembrie 2011, 05:15

1-0 pentru Obreja!

rudel.obreja
rudel.obreja  •  22 Septembrie 2011, 01:54

Obreja, care e numele secret al lui taica-tu?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează