SPORTURI  »  CICLISM  »  TRIATLON

Cei mai noi sportivi » FR de Triatlon s-a rupt din federaţia naţională de ciclism

Mihai Baractaru
este unul dintre cei
mai valoroși
triatloniști români
Mihai Baractaru este unul dintre cei mai valoroși triatloniști români

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 aprilie 2012 21:18

Triatlonul se află în plină creştere, aproximativ 5.000 de români practicîndu-l la nivel de amatori

Gata, săptămîna aceasta vor ieşi şi actele. Oficial, Federaţia Română de Triatlon va exista separat de federaţia de ciclism. Preşedinte este Adrian Nănulescu, votat în unanimitate de reprezentanţii celor 15 cluburi afiliate, care adună 200 de sportivi. În iunie, la redistribuţia bugetară FR triatlon va dispune şi de bani proprii. Unul dintre vicepreşedinţi este fostul înotător Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atena.

"După această recalculare bugetară, vom stabili componenţa lotului naţional", a spus Nănulescu. Printre numele care se vor regăsi în lot vor fi, cel mai probabil, Mihai Baractaru, Sorin Boriceanu, Ciprian Bălănescu, Alex Diaconu, dar şi fete, cum ar fi Ştefi Ion sau Alexandra Lazăr.

Apartenenţă şi disciplină
Prima competiţie care se va desfăşura sub noua organizare vor fi CN de duatlon (20 mai, Tg. Mureş), aceasta fiind urmată, în august, de CN de triatlon.

"2012 este anul în care ne începem independenţa. Avem trei direcţii în care trebuie să ne ducem - triatloniştii de performanţă, juniorii şi amatorii", a declarat Nănulescu. El a adăugat că este esenţial pentru sportivii care practică acum triatlonul dezorganizat să înceapă să aparţină de cluburi, pentru a beneficia de pregătirea necesară, de antrenorii potriviţi pentru acest sport care reuneşte trei discipline: înot, ciclism şi alergare.

Foarte mulţi sportivi amatori şi de timp liber din România practică triatlonul sau variaţiunile acestuia - Iron Man, Half Iron Man. FR Triatlon are ca scop organizarea acestora, pentru a le oferi antrenamentele şi programele de nutriţie necesare.

Variante de triatlon
Sprint
înot 750 m
ciclism 20 km
alergare 5 km
Olimpic
înot 1,5 km
ciclism 40 km
alergare 10 km
Half Iron Man
înot 1,9 km
ciclism 90 km
alergare 21 km
Iron Man
înot 3,8 km
ciclism 180 km
alergare 42 km

Nu merg la Olimpiadă
România nu are încă lot olimpic, deşi triatlonul face parte din programa Jocurilor. "Sperăm ca într-un an sau doi să avem sportivi atît de bine pregătiţi încît să poată candida la calificarea la Jocurile Olimpice. Deci, speranţe de participare cel mai devreme din 2016", a explicat Adrian Nănulescu. În vîrstă de 47 de ani, Nănulescu este specializat în Half Iron Man, probă pe care o practică la nivelul de amator cu performanţe.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
amarian
amarian  •  18 Septembrie 2012, 01:04

Oana, Au trecut aproape 5 luni de cand ai scris articolul si inca n-am reusit sa gasesc un site al nou infiintatei federatii sau vreo posibilitate de a contacta pe cineva de acolo ... Ai cumva idee cum as putea proceda? Locuiesc in afara Romaniei si m-ar interesa sa aflu cum as putea sa fiu inscris la concursuri organizate de ITU sau ETU ...

giuran
giuran  •  26 Aprilie 2012, 13:45
Postat de ulle pe 26 Aprilie 2012, 13:29

La "Iron Man" ar fi interesant de vazut ce se intampla daca proba s-ar termina cu inotul. :)

Nu stiu cat de ok este sa se termine cu inotul,s-ar putea sa ramanem fara concurenti.Mi se pare o proba draconica si fara sa se termine cu inotul.

ulle
ulle  •  26 Aprilie 2012, 13:29

La "Iron Man" ar fi interesant de vazut ce se intampla daca proba s-ar termina cu inotul. :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează