SPORTURI  »  CICLISM  »  MOSSACK FONSECA

Gangster până la capăt! Omul care îi dopa pe sportivii europeni, implicat în #PanamaPapers

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2016 16:36

Eufemiano Fuentes, medicul spaniol care s-a aflat în spatele uneia dintre cele mai mari afaceri de dopaj sportiv din ultimele decenii, a fost împuternicit al unei societăți din Insulele Virgine, înregistrată prin Mossack Fonseca, celebra firma de avocatură din #PanamaPapers.

Fuentes a fost condamnat la un an de închisoare în Operațiunea Puerto, scandalul din 2006 în care autoritățile spaniole au descoperit o întreagă mafie a dopajului în sportul european.

Fuentes a fost reprezentatul CODES HOLDING LIMITED din 2005 până în 2006, cu puțin timp înainte să izbucnească scandalul Puerto. Eufemiano apare în această societate alături de un avocat, scrie cotidian spaniol El Confidential.

Raidurile din vara lui 2006 au dezvăluit o adevărata uzină a dopingului în ciclismul profesionist, şi nu numai, acasă la doctorul spaniol Eufemiano Fuentes.

Peste două sute de pungi de sânge tratat au fost găsite într-un apartament aparţinînd odiosului doctor, dar Fuentes nu a fost arestat, deoarece asistarea sportivilor în cazuri de dopaj nu era pe vremea aceea un delict.

Printre cicliștii care au lucrat cu Fuentes se numără oameni precum Ivan Basso sau Jan Ullrich. Se zvonește că doctorul ar fi tratat și fotbaliști, dar justiția spaniolă nu a decis, deocamdată, dacă va elibera pungile de sânge suspectate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dehasdeu
dehasdeu  •  18 Aprilie 2016, 17:36

Mossack Fonseca este firma de avocatura si nu banca! ;)

conasu_boeru
conasu_boeru  •  18 Aprilie 2016, 17:18

Felcerul fcsb, ***, in ce zi avea audiente la Fuentes ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează