SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Începe Turul Sibiului cu două echipe din World Tour în pluton » Cu ce sume vor fi recompensați câștigătorii

Imagine de anul trecut din Turul Sibiului FOTO sportpictures.eu
Imagine de anul trecut din Turul Sibiului FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2020 09:45 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 10:55

Turul Sibiului pornește joi la drum, fiind una dintre primele competiții cicliste de după pandemia de coronavirus. La start sunt în premieră două echipe din World Tour, Bora-hansgrohe și Israel Star-Up Nation

Două echipe pe care, de obicei, le urmăream la lucru în Giro d'Italia sau Turul Franței vor fi prezente la ediția aniversară a Turului Ciclist al Sibiului. „Este o ocazie deosebită, avem la start un pluton cum nu am mai avut până acum", susțin organizatorii primei curse de categorie 1 continentală de după pauza de 4 luni luată din cauza pandemiei de coronavirus.

Peste 40 de echipe ar fi vrut să fie prezente la Sibiu, între 23 și 26 iulie. Dintre ele, organizatorii au selectat 25, dar până la urmă la start vor fi doar 22, pro-continentalele Androni Giocattoli - Sidermec, Alpecin - Fenix și Gazprom - Rusvelo ratând participarea din cauza restricțiilor impuse de COVID-19. Astfel, Androni ratează șansa de a obține al patrulea titlu la rând, câștigat în ultimii ani de columbienii Egan Bernal, Ivan Sosa și Kevin Rivera. 

Turul începe azi, 23 iulie, ca de obicei, cu Prologul din centrul istoric al Sibiului, rutierii având de parcurs 2,4 kilometri pe mai multe tipuri de pavaje. Spre deosebire de anii precedenți însă, prima etapă în teren îi va urca pe cicliști la peste 2.000 de metri, la Bâlea Lac. Etapa-regină va fi urmată, sâmbătă, de o zi dedicată sprinterilor, de 181,2 kilometri, cu sosirea în Sibiu, pe Bd. Victoriei. În ultima zi sunt programate două semietape, una de contratimp individual, în urcare spre Păltiniș, și o alta de 109 kilometri, finișul fiind în Piața Mare din Sibiu. 

Novak, prezent la toate cele 10 ediții 

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, se va afla și anul acesta la startul TCS. Novak e singurul rutier care a fost prezent la toate cele nouă ediții de până acum, iar anul acesta, pe lângă calitățile de sportiv și de președinte al FRC, o va avea și pe cea de sponsor al tricoului alb cu buline albastre acordat celui mai bun rutier U23. 

Celelalte tricouri distincte, pe lângă cel galben, acordat celui care conduce în clasamentul general individual, sunt albastru (cel mai bun sprinter), alb (cel mai bun cățărător), verde (liderul clasamentului individual pe puncte), roșu (cel mai bun român), portocaliu (combativitate în pluton) și gri, pentru cea mai bună echipă.

Premii de aproape 20.000 de euro 

Organizatorii TCS pun la bătaie 19.978 de euro, premiile fiind acordate diferențiat, pe etape. Câștigătorul Prologului va încasa 596 de euro, iar câștigătorii primelor două etape, câte 1.224 de euro. Marele învingător va primi un cec de 2.336 euro. În plus, primii 25 clasați în ierarhia generală vor primi puncte UCI. Învingătorul va lua 125 de puncte, iar ocupanții locurilor 2 și 3, câte 85, respectiv 70 de puncte.

Etapele Turului Sibiului

Data și oraTipPlecare-sosireDistanță
23 iulie, 17:00Prolog (contratimp individual)Centrul istoric al Sibiului2,4 km
24 iulie, 10:00Etapa 1Sibiu-Bâlea Lac183 km
25 Iulie, 13:00Etapa 2Sibiu-Agbita-Sibiu181,2 km
26 iulie, 10:00Etapa 3A (contratimp individual)Curmătura Ștezii- Arena Platoș12,5 km
26 iulie, 17:00Etapa 3BSibiu-Sibiu109 km

Citește și alte știri din ciclism:

ȘOCANT! Cicliști jefuiți înainte de Turul Sibiului: „Dacă n-am fi auzit zgomotul ușii sparte?”

Un campion la ciclism are nevoie de ajutor. A fost depistat cu Alzheimer în urmă cu 7 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
4331167786923259
Diane Preston  •  26 Iulie 2020, 17:21

*** au putut organiza asa ceva in plina pandemie? Sibieni, o sa fiti in topul cazurilor de imbolnavire cu Coronavirus. Felicitari organizatorilor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează