SPORTURI  »  CICLISM  »  CORONAVIRUS

Marile tururi în incertitudine: Le Tour în aer, La Vuelta mai scurt, Il Giro incert

ltima etapă din Turul Franței se încheie mereu la Paris, sub ochii a mii de spectatori FOTO Guliver/GettyImages
ltima etapă din Turul Franței se încheie mereu la Paris, sub ochii a mii de spectatori FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 11:49

Franța a anunțat că până în septembrie nu se vor desfășura competiții sportive cu mai mult de 5.000 de oameni, iar Turul Franței e programat să debuteze pe 29 august la Nisa. Celelalte două mari întreceri cicliste nu au încă date de desfășurare

Prim-ministrul din Hexagon a fost foarte clar marți în ceea ce privește întrecerile sportive, însă lucrurile ar putea sta altfel pentru Marea Buclă.  „Chiar dacă nu o să avem competiții oficiale mari până în septembrie, asta nu înseamnă că Turul Franței nu se poate disputa sau va fi anulat", a spus Roxana Mărăcineanu, ministrul tineretului și sportului. 

Ea a adăugat că așteaptă un plan de bătaie din partea ASO, organizatorul evenimentului, însă totul depinde cum va evolua pandemia în Hexagon. Printre măsurile pe care ar trebui să le ia organizatorii ar fi și amenajarea de spații pentru spectatori la începutul și finalul etapelor unde să nu se mai adune mai mult de 5.000 de persoane. ASO a transmis că nu se ia în calcul o desfășurare a competiției fără spectatori. 

Turul Franței trebuia să aibă loc între 27 iunie și 19 iulie, însă a fost reprogramat pentru 29 august-20 septembrie. 

22 de echipe urmeazăsă ia startul la ediția din acest an a Turului Franței

Start din Țara Bascilor, nu din Olanda

Turul Spaniei, programat inițial pentru 14 august și 6 septembrie, a fost amânat  și scurtat de la 21 de etape la 18. Startul trebuia să se dea în Olanda, de la Utrecht, însă organizatorii au anunțat că acest lucru nu mai este posibil, iar prima etapă se va desfășura între Irun și Arrate. „Când desenezi un traseu nu te aștepți la o schimbare de o asemenea magnitudine, dar trebuie să înțelegem foarte bine situația în care ne aflăm”,a spus Javier Guillén, director La Vuelta. 

Deocamdată nu s-au stabilit noile date, însă Federația Internațională de Ciclism (UCI) va anunța noul calendar al lui 2020 pe 5 mai. 

20 de zileurmează să aibă Turul Spaniei și nu 23 cum era prevăzut

Organizatorii Turului Italiei, care ar fi trebuit să aibă loc între 9 și 31 mai, speră ca întrecerea să se mai dispute în acest an și așteaptă decizia UCI.  „Trebuie să fim optimiști, deși este o situație dificilă. Ne dorim să salvăm măcar o parte din acest sezon”, a spus Mauro Vegni, director al Il Giro.

Miercuri, încă o competiție din calendarul UCI a fost anulată. Turul Germaniei, care urma să se desfășoare între 20 și 23 august, nu se va mai desfășura, după ce guvernul german a interzis marile adunări publice până la 31 august. 

Cum va arăta sportul după Covid-19 » Sporturile au fost grupate pe 4 categorii de risc

Citește mai multe știri din sport: 

Simona Halep, noi declarații despre inițiativa revoluționară a lui Roger Federer: „Bărbații și femeile ar trebui plătiți la fel”

FOTO Sala Polivalentă din Cluj, transformată în centru de suport pentru bolnavii de COVID-19

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează