SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

S-a învățat minte! Care va fi ultimul mare obiectiv al lui Contador, înainte de retragerea din 2016

Alberto Contador, foto: reuters
Alberto Contador, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 august 2015 20:11

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu fanii de pe twitter, spaniolul Alberto Contador a explicat care va fi obiectivul central din ultimul sezon ca profesionist: Turul Franței!

Spaniolul în vîrstă de 32 de ani a încercat anul acesta să bifeze celebra dublă Turul Italiei/Turul Franței, dar a eșuat în Hexagon, acolo unde a fost abia al cincilea. Întrebat dacă e dezamăgit, Contador a răspuns: "Nu, nu mi-aș fi iertat-o niciodată dacă mi-aș fi terminat cariera și nu aș fi încercat. Am eșuat, dar m-am simțit bine încercînd".

Alberto Contador are 7 Mari Tururi în palmares, inclusiv două Tururi ale Franței, și este considerat, de departe, cel mai talentat ciclist al începutului de secol. Ce a învățat în atîția ani de ciclism? "Am văzut că unele lucruri care par imposibile, prin muncă, sacrificiu și determinare, devin posibile".

Deci care e obiectivul principal pentru 2016, anul pe care l-a stabilit pentru retragere: "Turul va fi axa sezonului meu viitor, de restul nu sînt sigur. Da, mă gîndesc deja la Turul următor".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează