SPORTURI  »  CICLISM  »  TRAGEDIE

Ce tragedie! Sfârșit cumplit pentru Davide Rebellin: fostul ciclist a murit pe loc, după ce a fost lovit de un camion

Davide Rebellin / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Davide Rebellin / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 01 decembrie 2022 16:02 / Actualizat joi, 01 decembrie 2022 16:23

Fostul ciclist Davide Rebellin, 51 de ani, a încetat din viață miercuri dimineață, în apropiere de Vicenza, în timp ce se antrena, după ce a fost lovit de un camion.

Conform publicației locale Il Gazzettino, italianul a decedat pe loc, adăugând că șoferul nu a oprit la locul tragediei, rămânând neclar dacă a conștientizat impactul produs

Poliția l-a dat în urmărire. Rebellin pusese recent capăt carierei sale la Clasica Veneto, unde a fost sărbătorit pentru meritele lui. În cei aproape 30 de ani de ciclism, el a adunat victorii în Amstel Gold Race, La Fleche Vallone, Liege-Bastogne-Liege și etape câștigate în Paris-Nisa, Tirreno-Adriatico și una în Turul Italiei. A ispășit și doi ani de suspendare pentru dopaj cu CERA după JO de la Beijing 2008. 

„Pur și simplu nu voia să se dea jos de pe bicicletă”

Adrian Cochino, jurnalist Libertatea, care semnează în Gazeta Sporturilor materiale despre ciclism, a scris pe Facebook despre moartea lui Rebellin. 

„Omul ăsta le-a făcut pe toate. A câștigat Liège-Bastogne-Liège, Flèche Wallonne, Amstel Gold, Tirreno, Paris-Nice și altele, a fost prins dopat și suspendat, dar mai ales a refuzat să se retragă. După suspendare nu a mai prins elita plutonului, dar a continuat sa concureze pentru echipe din eșalonul inferior, uneori cu rezultate decente - a avut top 10 în 2020 și 2021 la Turul Sibiului spre exemplu. 

Dacă cei mai mulți cicliști renunță pe la 30 și ceva de ani, el a continuat până la 51. O statistică spune ca în întreaga viață a pedalat aproape un milion de kilometri. Pur și simplu nu voia să se dea jos de pe bicicletă. A anunțat în cele din urmă anul ăsta că se va retrage (deși era hotărât să continue cu cursele pe gravel). 

Doar că nu a mai avut timp - a fost omorât pe loc de un camion în timp ce se antrena, șoferul a fugit de la fața locului. Acum 5 ani, într-o primăvară, aceeași soartă o avea Michele Scarponi”. 

Citește și alte știri din sportul mondial:

FOTO Emma Răducanu a primit titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic din partea regelui Charles al III-lea

Nepotul lui Muhammad Ali, debut fantastic în MMA » Și-a distrus oponentul în prima rundă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează