SPORTURI  »  CICLISM  »  RĂPIRE

Drama din familia lui Tadej Pogacar, noul deținător al tricoului galben din Turul Franței » O fetiță de doar 10 ani, răpită de o sectă anti-Covid!

Tadej Pogacar în stânga. În dreapta, Peter Pogacar, alături de fiica lui, Julija // Colaj: marca.com
Tadej Pogacar în stânga. În dreapta, Peter Pogacar, alături de fiica lui, Julija // Colaj: marca.com

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2022 12:37 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 12:52

Tadej Pogacar, 23 de ani, ciclistul echipei UAE Team Emirates, dublu câștigător al Turului Franței, se bucură de succes inclusiv la ediția din acest an a Turului Franței, competiție în care a preluat tricoul galben după ce a câștigat etapa a șasea. Totuși, familia lui se confruntă cu o mare dramă.

Julija, în vârstă de 10 ani, fata vărului lui Tadej Pogacar e dată dispărută de 246 de zile după ce mama ei a fugit de acasă, împreună cu ea și s-a alăturat unei secte. Peter Pogacar, tatăl fetei, a anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de euro oricui poate oferi informații prin care să o poată găsi pe fiica sa.

Turul Franței 2022: cine îl mai poate opri pe Tadej Pogacar?
Turul Franței
Turul Franței 2022: cine îl mai poate opri pe Tadej Pogacar?

Julija, fata vărului lui Tadej Pogacar, răpită de mama ei, mebră unei secte extremiste

Tadej Pogacar e marele favorit al acestei ediții din Turul Franței și ar putea face tripla, după ce a mai câștigat în Hexagon și edițiile din 2020 și 2021. Printre momentele de bucurie, cum a fost și cel de la finalul etapei a șasea, în care a primit tricoul galben, ciclistul sloven se confruntă, însă, cu o dramă în familie. 

Julija e dată dispărută din 3 noiembrie 2021 și este inclusă în registrul de căutări al celor de la Interpol.

În urmă cu ceva timp, Tadej a cerut ajutor inclusiv pe Instagram, unde a postat la story o poză cu ea, alături de un mesaj dramatic: „Ajutor! Verișoara mea Julija a dispărut”. 

Drama din familia lui Tadej Pogacar, noul deținător al tricoului galben din Turul Franței » O fetiță de doar 10 ani, răpită de o sectă anti-Covid!

Mai multe detalii despre dispariție a oferit tatăl fetiției în presa spaniolă. Peter Pogacar susține că fetița de 10 ani a fost răpită de mama ei, Melisa Smrekar și susține despre ea că ar fi fost „membra unei secte extremiste anti-Covid”. Secta ar fi fost susținută din donații și ar fi fugit din Slovenia, în frunte cu liderul ei.

„Mă întreb mereu ce face acum. E bine? E sănătoasă? Zâmbește? Plânge? Habar nu am. Nu am răspunsuri la acele întrebări. Am milioane de întrebări, însă nu și răspunsuri, deci e foarte greu. Dar eu sunt tatăl ei și trebuie să continui, fac tot ce pot să rămân puternic. Voi da o recompensă de 10.000 de euro oricui o găsește. Am încredere că mă va suna cineva”, a declarat Peter pentru marca.com.

Ultimul mesaj al Julijei pentru tatăl ei

Tatăl și mama Julijei divorțaseră, așa că înainte de dispariție împărțeau custodia fiicei lor. Aceasta petrecuse o săptămână cu tatăl ei, iar înainte să o ducă înapoi la mamă, pe 1 noiembrie 2021, i-a lăsat tatălui ei un mesaj scris pe un bilețel. Verișorul campionului din ciclism a făcut public conținutul său:

Dragă tată, 
Am luat decizia să îți las acest mesaj pentru a-ți face orice zi tristă puțin mai luminoasă. 
Te iubesc! 
Julija

Două zile mai târziu, ea a dispărut cu mama ei și au dispărut și pașapoartele lor. Toate încercările tatălui de a o contacta au fost fără succes. Fosta lui soție și-a închis telefonul mobil și nu a mai fost prezentă pe rețelele de socializare.

Atât Julija, cât și mama ei sunt acum persoane oficial dispărute și se află pe lista oamnilor căutați de Interpol. Ancheta poliției nu a oferit încă informații clare.

5 concluzii după clasicele de primăvară: curse nebune și ridicarea granzilor Tadej Pogacar sau Remco Evenepoel
CLASICE
5 concluzii după clasicele de primăvară: curse nebune și ridicarea granzilor Tadej Pogacar sau Remco Evenepoel

Julija, răpită de mama ei și de un alt cuplu sloven

Peter crede că în spatele dispariției se află o sectă cunoscută din Slovenia, condusă de Lana Praner. Fosta lui soție ar fi părăsit țara cu mașina, alături de un cuplu sloven, de asemenea adepți ai sectei.

Cuplul respectiv vorbea limba spaniolă și și-a luat rămas bun de la familia lor din Slovenia, spunându-le că merg „într-o regiune muntoasă din Spania”. Prin urmare, bănuielile tatălui Julijei sunt că ea s-ar afla în această țară.

„Secta nu are nume. Este condusă de Lana Praner. Desigur, ei nu se văd ca o sectă, dar asta sunt. Sunt o sectă periculoasă care sprijină răpirea unui copil. Sunt criminali!”, a mai spus Peter Pogacar.

Autoritățile care anchetează cazul au mai afirmat că nu e exclus ca Julija să fie în Insulele Canare sau în Insulele Azore, deoarece e știut faptul că Lana Praner, liderul sectei, locuiește în Insulele Azore.

Citește și alte știri din ciclism:

„N-a fost accident, a fost încercare de asasinare!” » Celebrul ciclist Alejandro Valverde, implicat într-un accident cu o mașină

Scene halucinante la Campionatul Național de Ciclism » Acuzații incredibile la adresa antrenorului de la CSA Steaua: „Vrea să ne omoare! Poliția! Să vină și să îl aresteze”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
belane
belane  •  08 Iulie 2022, 19:41

Titlul e demn de cele mai fine propagande ziaristice din istoria sec. XX (de pe vremea impuscatului sau mai recent chiar a lui Putin). Evident ca e tradus din alte surse externe si intentionat s-a folosit titulatura pentru acesta secta - "secta anti-Covid!". Secta aceea se numeste "Lana Praner Gospodi" si exista din 2011-2012 cel putin, din verificarile mele pe internet, cu mult inainte de COVID, acel titlu implica ca aceasta secta s-ar fi format recent avand la baza, liant de legatura intre membrii insasi aceasta pozitie contra-COVIDULUI. Dar normal avand in vedere ca se incearca o revenire in forta in ultimul timp, hopa cum razboiul din Ucraina incepe sa plictiseasca lumea acum ca tobele-s tocite revenim la alea mai vechi dar odihnite. Meseria de jurnalist e a doua in grad dupa cea de politician ca nr. de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gligorcostin
gligorcostin  •  08 Iulie 2022, 15:34

Asta e articol legat de turul Franței pentru voi presupun

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Iulie 2022, 13:05

...ce poti sa zici ?...tragedii...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează