CICLISM  ·  MOUNTAIN BIKE

VIDEO Vlad Dascălu a devenit campion mondial la Mountain Bike XCO U23 și s-a calificat la JO 2020!

Sambata, 31 August 2019, 12:35

România și-a asigurat prezența a încă unui sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 după ce Vlad Dascălu (21 de ani) a devenit campion mondial la Mountain Bike XCO, categoria Under 23!

Sportivul român s-a impus la capătul unei curse pe care a condus-o de la început până la sfârșit și care a avut loc la Mont Saint Anne, în Canada. Podiumul a fost completat de elvețienii Filippo Colombo și Vital Albin.

Victoria din Canada se adaugă succeselor din etapele de cupă mondială din acest an care au avut loc în Cehia, Franța și Italia, toate obținute de Vlad Dascălu.

„Nu-mi vine să cred, e un sentiment incredibil. Am visat la asta, dar cursa este imprevizibilă, nu poți fi niciodată sigur de victorie. Sunt foarte fericit, nu pot descrie senzația pe care o am acum”, a declarat ciclistul la finalul cursei, conform unui comunicat Sports-Net. 

Datorită acestei victorii, va fi pentru a doua oară în istorie când România va avea reprezentant la mountain bike în cadrul Jocurilor Olimpice. Precedenta participare a fost cea a lui Ovidiu Tudor Oprea, în 2004 la Atena, competiție în care a obținut locul 37.

Ce e Mountain Bike XCO

Mountain Bike XCO e o cursă de ciclism care are loc pe teren accidentat, printre stânci, pietre și drumuri de munte. XCO reprezintă disciplina olimpică a mountain bike-ului.  

Citește și:

România are primul campion european la ciclism din istorie! Vlad Dascălu vrea și la Jocurile Olimpice de la TokyoPrimul simptom care anunță o formă severă de COVID-19. „Trebuie să te prezinți de urgență la spital„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1