SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ALONSO VS. ALPINE

Fernando Alonso nu-și iartă fosta echipă » Ironie usturătoare în Miami: „Să-i lăsăm, e momentul lor”

Fernando Alonso // foto: Guliver/gettyimages
Fernando Alonso // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 12:04 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 12:21

Fernando Alonso (41 de ani), pilot Aston Martin, nu a ratat ocazia de a-și „înțepa” fosta echipă, Alpine, în timpul weekendului de Formula 1 din Miami.

Vineri seara, în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere, Esteban Ocon, pe care l-a avut coleg la Alpine, i-a blocat calea lui Alonso, pilotând incisiv, neobișnuit de competitiv pentru antrenamentele libere.

„Gata cu «Domnul Băiat Bun»! Fii ca Rosberg în 2016” » Fostul pilot îl învață pe Sergio Perez cum să-l bată pe Verstappen: „Intră-i sub piele!”
RED BULL
„Gata cu «Domnul Băiat Bun»! Fii ca Rosberg în 2016” » Fostul pilot îl învață pe Sergio Perez cum să-l bată pe Verstappen: „Intră-i sub piele!”

Fernando Alonso, ironie usturătoare față de Alpine

În replică, Alonso i-a luat peste picior pe cei de la Alpine, în dialogul pe radio cu inginerul său de cursă:

Alpine se întrece în antrenamentele libere. Dar antrenamentele libere sunt momentul lor, așa că e OK”, a spus Alonso râzând.

Pilotul spaniol și Alpine nu s-au despărțit în condiții tocmai amicale. Echipa franceză i-a oferit lui Alonso prelungirea contractului, dar Alonso a negociat pe la spate cu Lawrence Stroll, proprietarul Aston Martin F1, și a preferat să schimbe echipa, fiind nemulțumit de fiabilitatea monoposturilor Alpine.

S-a dovedit a fi o mutare inspirată, întrucât Aston Martin este una dintre cele mai rapide echipe în acest început de sezon, în care Alonso a obținut 3 podiumuri și un loc 4.

Fernando Alonso, „hat-trick” de podiumuri la Aston Martin

Alpine, în schimb, a început sezonul cu stângul. Cei doi piloți ai echipei, Esteban Ocon și Pierre Gasly, au adunat doar 8 puncte, în timp ce Fernando Alonso are 60 de unul singur la Aston Martin!

Noi, piloții, suntem foarte egoiși în general. În Formula 1 trebuie să fie întotdeauna băieți buni și băieți răi, eroi și antieroi. Eu sunt de partea întunecată. 

- Fernando Alonso, în serialul-documentar „Drive to Survive”

Cursa din Miami, a cincea a sezonului 2023 din Formula 1, va avea loc duminică seara, de la ora 22:30, liveTEXT pe GSP.ro.

Mai multe știri din Formula 1: 

„O situație jenantă pentru Ferrari” » Red Bull i-a aplicat o lovitură grea rivalei: „Confuzie la Maranello”

George Russell nu simte nevoia unei lămuriri cu Max Verstappen: „Îl voi saluta ca și până acum, ne vom strânge mâinile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  06 Mai 2023, 12:33

Alonso ar fi fost nemaipomenit de bun pentru Ferrari !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează