SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Fernando Alonso, incisiv: „Hamilton are memoria scurtă. Îmbătrânește”

Fernando Alonso // foto: Guliver/gettyimages
Fernando Alonso // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 11:12 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 13:06

Fernando Alonso (41 de ani), pilot Aston Martin, spune despre Lewis Hamilton (38), cu care s-a contrat de mai multe ori de-a lungul timpului, că „are memorie scurtă” și că „într-o mașină normală are slăbiciuni”.

Fernando Alonso este cel mai în vogă pilot din Formula 1 în acest moment. Ajuns la 41 de ani, dublul-campion mondial din 2005 și 2006 continuă să concureze la cel mai înalt nivel, iar în primele două etape din sezonul 2023 a obținut două podiumuri în monopostul Aston Martin.

Semne de fisură la Mercedes! Russell îi răspunde categoric lui Hamilton: „Nicidecum”
MERCEDES
Semne de fisură la Mercedes! Russell îi răspunde categoric lui Hamilton: „Nicidecum”

Poate cel mai solicitat pilot la declarații în această perioadă, Alonso a fost întrebat de francezii de la L'Equipe despre afirmațiile recente ale septuplului campion mondial Lewis Hamilton.

După runda trecută, din Arabia Saudită, Hamilton a opinat despre monopostul Red Bull de anul acesta, RB19, că „Este cel mai dominant pe care l-am văzut vreodată”.

Fernando Alonso îl contrazice pe Lewis Hamilton: „Are memorie scurtă”

Alonso nu este de acord cu declarațiile fostului său coleg de la McLaren. Spaniolul consideră că monoposturile Mercedes din perioada 2014-2015 erau mult mai dominante decât actualul Red Bull. 

„Nu sunt de acord cu el. În Arabia Saudită, la ultima cursă, am terminat la 20 de secunde după Checo și Max, dar el și Rosberg (n.r. - perechea Mercedes) aveau un minut în fața celorlalți în 2014 și 2015, iar după două sau trei tururi reduceau puterea ca să protejeze motoarele. 

Hamilton are memoria scurtă, îmbătrânește”, a precizat Fernando.

Nu a fost singura dată în cadrul interviului când Alonso a făcut o trimitere la Hamilton

„Într-un monopost normal poți vedea că are slăbiciuni. Înainte nu concura cu nimeni, conducea singur sau uneori cu coechipierul său. Este pilotul cu cele mai multe pole-uri din istorie, dar George Russell are 2-0 contra lui în calificări în acest sezon. Asta demonstrează cât de importantă este mașina”.

În prima rundă a sezonului, în Bahrain, Russell s-a calificat al șaselea, iar Hamilton pe 7. Apoi, în Arabia Saudită, Russell a fost al patrulea cel mai rapid în calificări, Hamilton abia al optulea.

Fernando Alonso: „Victoria numărul 33? Am nevoie de «ajutor» de la Red Bull”

Fernando Alonso a obținut locul 3 în ambele curse din acest sezon, iar forma lui excelentă ar putea continua și în Australia, duminică, unde Aston Martin se anunță din nou a fi extrem de competitivă. În a doua sesiune de antrenamente, spaniolul a fost cel mai rapid pilot!

Alonso țintește victoria cu numărul 33 din carieră, dar este conștient că va fi extrem de dificil să învingă piloții Red Bull: „Pentru victorie voi avea nevoie de «ajutor» de la Red Bull, un accident sau o avarie la monoposturile lor, dar vom fi oricum competitivi. Nu-mi imaginam așa ceva acum 3 luni, este incredibil să ai o mașină capabilă să lupte pentru podiumuri”.

Mă simt ca la 30 de ani, sunt mai bine pregătit acum decât eram în 2003. Hamilton avea 35 de ani când a câștigat al șaptelea lui titlu. Vârsta nu ar trebui să fie atât de importantă pentru piloți. Aston nu s-a temut de asta...

- Fernando Alonso

Mai multe știri din Formula 1: 

Marele Premiu din Ungaria, anomalia calendarului din Formula 1: discrepanță colosală!

Verstappen și Perez, față în față: „Te temi că va fi principalul tău rival la titlu?”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
offside
offside  •  31 Martie 2023, 12:53

Vamos Alonso! One of the great drivers.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează