SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP DIN ARABIA SAUDITĂ

Val de sarcasm și de meme-uri împotriva șefilor Formula 1, după atacul dronelor în apropierea circuitului » „Cad rachete, dar afacerile sunt afaceri”

Fanii Formula 1 contestă decizia oficialilor // foto: captură Twitter +11   FOTO
Fanii Formula 1 contestă decizia oficialilor // foto: captură Twitter

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 martie 2022 10:30 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 11:51

Marele Premiu al Arabiei Saudite, din runda 2 a sezonului de Formula 1, va avea loc conform programării inițiale, în ciuda atacului terorist din Jeddah. Vineri, după prima sesiune de antrenamente, rachete și drone lansate de adepții mișcării Houthi, din Yemen, au lovit un depozit de petrol al companiei de stat Aramco.

Weekendul de Formula 1 din Jeddah, Arabia Saudită, merge înainte, deși orașul a fost ținta unui atac terorist vineri, când un depozit de petrol situat la aproximativ 16 de kilometri de circuitul „Corniche” a fost lovit.

Marele Premiu din Arabia Saudită continuă conform programării, iar oficialii sunt acuzați de lăcomie

Decizia este una surprinzătoare și contestată pe larg în mediul online, având în vedere că siguranța participanților pare în primejdie.

Urmăritorii sportului cu motor au publicat mesaje ironice la adresa oficialilor din Formula 1 și Federației Internaționale de Automobilism, acuzând lacomia oficialilor, care nu se înduplecă să anuleze cursa din acest weekend în pofida amenințării unor noi atacuri.

Un utilizator Twitter a publicat o fotografie de acum două săptămâni, realizată înainte de testele din Bahrain, în care piloții au purtat mesaje personalizate, cu mesajul „No war”, și au pozat alături de un steag al Ucrainei. Acum, piloții se pregătesc să concureze într-o zonă cu atmosferă de război!

„În urmă cu două săptămâni: «no war». Acum: «să ne întrecem!» Afacerile sunt afaceri...”, a scris acesta.

+7 FOTO

Întâlnire extraordinară între piloți și șefii Formula 1

Noaptea trecută, în încercarea de a îndupelca oficialii să amâne evenimentul, piloții celor 10 echipe s-au adunat și au purtat o discuție cu șefii de echipă, Mohammed Ben Sulayem, președintele FIA, și Stefano Domenicali, CEO-ul Formula 1.

În urma discuțiilor întinse pe mai multe ore, după miezul nopții, s-a decis ca evenimentul să se desfășoare conform programării inițiale.

Pe ce se bazează FIA? Serviciile secrete locale susțin că circuitul din Jeddah nu ar fi o țintă Houthi. În orice caz, vor fi luate măsuri suplimentare de securitate.

Formula 1 și FIA confirmă că în urma deciziilor cu toate echipele și toți piloții, Marele Premiu din Arabia Saudită va continua conform programării. 

În urma incidentului de vineri, au existat discuții între toți acționarii, guvernul saudit și agențiile de securitate, care au asigurat că evenimentul se va desfășura în siguranță. 

S-a decis, de către toți acționarii, să menținem un dialog clar și deschis pe parcursul evenimentului și pe viitor.

- comunicat Formula 1

Rebelii Houthi, responsabilii pentru atacul din apropierea circuitului de Formula 1

Adepții mișcării Houthi din Yemen au revendicat imediat atacul din Jeddah.

De la începutul anului, gruparea rebelă din Yemen se află în război cu Arabia Saudită. Întreg conflictul a început ca urmare a alianței dintre Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite împotriva Yemenului, pe care grupul Houthi încearcă să-l conducă.

Calificările pentru Marele Premiu din Arabia Saudită vor avea loc astăzi, de la ora 19:00, în timp ce cursa este programată pentru duminică, ora 20:00.

Mai multe știri din Formula 1: 

Sebastian Vettel ratează și Marele Premiu al Arabiei Saudite » Când este așteptat să revină

5 concluzii la capătul primei curse din 2022 » Ferrari, pusă în gardă + După doi ani de suferință, sunt „back in business”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează