SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL AUSTRALIEI

CALIFICĂRI F1 Max Verstappen, în premieră în pole-position în Australia! Celălalt Red Bull a ieșit după numai 4 minute, iar Ferrari a dezamăgit complet

Pentru prima dată în carieră, Max Verstappen a obținut pole position pentru Marele Premiu al Australiei
Pentru prima dată în carieră, Max Verstappen a obținut pole position pentru Marele Premiu al Australiei

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 09:01 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 09:57

Pentru prima dată în carieră, Max Verstappen (25 de ani, Red Bull) a obținut pole position pentru Marele Premiu al Australiei. În cursa de duminică, ora 08:00, imediat în spatele olandezului vor fi piloții Mercedes, George Russell, apoi Lewis Hamilton. 

Calificările din această dimineață de pe circuitul „Albert Park” din Melbourne s-au desfășurat sub amenințarea ploii, dar picăturile nu au căzut până la finalul sesiunii.

Se pregătește ceva la Rapid? George Copos i-a făcut o invitație de nerefuzat lui Dan Șucu
RAPID
Se pregătește ceva la Rapid? George Copos i-a făcut o invitație de nerefuzat lui Dan Șucu

Sergio Perez va începe cursa de duminică de pe ultimul loc

Sesiunea a debutat cu o mare surpriză: pentru Sergio Perez, al doilea în clasamentul piloților în acest moment, acțiunea a durat doar 4 minute. În timpul unui tur rapid, mexicanul a blocat roțile la ieșirea din virajul 3 și a intrat în zona cu nisip. 

Monopostul i-a rămas blocat acolo și a fost ridicat cu o macara înainte ca Perez să stabilească vreun timp, astfel că va începe cursa de duminică de pe ultimul loc.

Exceptându-l pe Sergio Perez, Valtteri Bottas și Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Logan Sargeant (Williams) și Oscar Piastri (McLaren) au ieșit din calificări după secvența 1, dominată de Max Verstappen, autorul unui tur cronometrat la 1:17.384.

Max Verstappen pleacă din pole-position în Australia

Surpriza secvenței 2 a produs-o Nico Hulkenberg, pilotul Haas fiind al cincilea cel mai rapid în Q2! La polul opus, dezamăgirea a fost Esteban Ocon, Alpine, imediat sub linie (locul 11), după Alexander Albon (Williams).

Eliminați au fost Nyck De Vries și Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Kevin Magnussen (Haas), Lando Norris (McLaren) și Esteban Ocon.

În Q3, piloții s-au grăbit să iasă pe circuit, sub amenințarea unei ploi iminente. Max Verstappen a încheiat ultimul tur rapid la 1:16.732 și va pleca din pole-position duminică. Imediat sub olandez va fi perechea Mercedes, George Russel pe 2, Lewis Hamilton pe 3.

Piloții Ferrari vor pleca abia de pe 5 (Carlos Sainz) și 7 (Charles Leclerc). Fernando Alonso și Lance Stroll, piloții Aston Martin, vor pleca de pe locurile 4, respectiv 6.

Grila de start în Marele Premiu al Australiei

Max Verstappen, în premieră în pole-position în Australia! Celălalt Red Bull a ieșit după numai 4 minute, iar Ferrari a dezamăgit complet

Mai multe știri din Formula 1: 

Fernando Alonso, incisiv: „Hamilton are memoria scurtă. Îmbătrânește”

Marele Premiu din Ungaria, anomalia calendarului din Formula 1: discrepanță colosală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Barna
Barna  •  01 Aprilie 2023, 16:21

Sa fie o cursa spectaculoasa! Era interesant dacă ne dadeati si timpii... dar...

Barna
Barna  •  01 Aprilie 2023, 16:18

Sa fie o cursa spectaculoasa!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează