SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP UNGARIA

VIDEO Lewis Hamilton, în pole-position la MP al Ungariei! Piloții Mercedes, dominanți + Huiduieli la final

Lewis Hamilton pleacă din pole-position în MP al Ungariei // foto: Guliver/gettyimages
Lewis Hamilton pleacă din pole-position în MP al Ungariei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 31 iulie 2021 17:58 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 19:51

Lewis Hamilton (36 de ani, Mercedes) va pleca din pole-position în Marele Premiu al Ungariei, a 11-a cursă a sezonului în Formula 1. Liderul clasamentului mondial, Max Verstappen (23 de ani, Red Bull Racing), va începe cursa de pe a 3-a poziție.

Câștigător în ultima cursă, la Silverstone, campionul mondial Lewis Hamilton va pleca din postura de favorit și pe Hungaroring, duminică, în Marele Premiu al Ungariei.

Sâmbătă, Hamilton a fost cel mai rapid în calificări și a obținut al 101-lea pole-position din carieră. Cu un timp de 1:15.419 în Q3, Hamilton i-a depășit pe colegul Valtteri Bottas, cu 0.315 secunde mai lent, și pe Max Verstappen, principalul său rival la titlul mondial, care a încheiat cel mai bun tur al său cu 0.421 secunde peste Hamilton.

Lewis Hamilton, în pole-position în Marele Premiu al Ungariei. Bottas pe 2, Verstappen pe 3

Așadar, prima linie a grilei de start de duminică va fi ocupată de piloții Mercedes. Pe 3 și pe 4 s-au clasat Max Verstappen și Sergio Perez, de la Red Bull Racing, în vreme ce primele 10 poziții vor fi completate de Pierre Gasly, Lando Norris, Charles Leclerc, Esteban Ocon, Fernando Alonso și Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton, în pole-position la MP al Ungariei! Piloții Mercedes, dominanți + Huiduieli la final
Rezultatele calificărilor pe Hungaroring

Carlos Sainz, calificat în Q2 de pe a 4-a poziție în Q1, va începe pe 15 după ce a lovit un parapet chiar în ultimul viraj al turului final din Q2 și s-a văzut nevoit să abandoneze.

Cred că întregul weekend am rămas puțin în urmă, s-a văzut și în calificări. Rămânem pe poziția a treia, vom vedea ce putem face mâine. 

- Max Verstappen, Red Bull Racing

Lewis Hamilton, huiduit după calificările din Ungaria

„Am reușit o muncă de echipă incredibilă în acest weekend. Este cu siguranță grozav să avem primele două poziții pe grila de start pentru prima dată după mult timp”, a comentat Lewis Hamilton. Britanicul a fost huiduit puternic la final de către fanii olandezi ai lui Max Verstappen, după o strategie controversată spre finalul calificărilor.

Înainte de ultimul tur, Hamilton a ales să conducă încet, ținându-l astfel pe Verstappen în spatele său. Iar Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull Racing, a încheiat pe 4 după ce a ratat șansa unui ultim tur în calificări. Ținut în spate de piloții Mercedes care conduceau extrem de lent, Perez a trecut linia de finiș după expirarea timpului, astfel că nu a avut șansa unui ultim tur, în care să-și bată cel mai bun timp.

Acuzat de lipsă de fair-play, Hamilton a fost huiduit la final, chiar în timpul interviului.

„Nu m-am simțit vreodată așa bine cu huiduiala. Dar oricum, tot ce face e să mă ambiționeze, așa că nu prea mă deranjează”, a reacționat Hamilton.

Înainte de cursa de pe Hungaroring, care va începe la duminică la 16:00 în România, Max Verstappen ocupă primul loc în clasamentul piloților, cu 185 de puncte, 8 peste Lewis Hamilton. În clasamentul constructorilor, Red Bull Racing are un avans de 4 puncte față de Mercedes.

Citește mai multe știri din Formula 1:

Scandal de rasism în Formula 1 » Hamilton, abuzat rasial! Reacții în lanț

Max Verstappen nu îl iartă pe Lewis Hamilton: „Am urmărit din spital cum sărbătoreau victoria”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
paolo12
paolo12  •  01 August 2021, 05:50

Comentezi exact ca un caine care vorbește despre cioban. Ura și dușmănie, atâta știți.

rapi
rapi  •  31 Iulie 2021, 22:24

Nu am vazut niciodata in nicio cursa de calificare o echipa sa recurga la un gest atat de disperat, dar sunt mercedes si hamilton si nu mai mira pe nimeni, sunt curios cat dureaza un out lap pe hungaroring, si cat de mult a durat pt mercedes si hamilton acest tur lipsit de sportivitate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează