SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Cursa de astăzi din F2 a stabilit ultimul pilot din Formula 1 în 2023!

Logan Sargeant, în monopostul Williams din 2022 // foto: Guliver/gettyimages
Logan Sargeant, în monopostul Williams din 2022 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 14:20 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 08:20

Americanul Logan Sargeant (21 de ani) a încheiat pe locul 5 cursa de astăzi din Formula 2, pe locul 4 în clasamentul general al piloților, și are astfel destule puncte pe Super Licență pentru a conduce monopostul Williams în Formula 1 în 2023.

În octombrie, Jost Capito, directorul Williams Racing, anunța că „Logan Sargeant va fi al doilea nostru pilot anul viitor, în caz că va avea destule puncte pe Super Licență după cursa din Abu Dhabi”.

Pentru american, aflat la primul lui sezon în Formula 2, totul depindea de ultima cursă a sezonului de F2, la Abu Dhabi.

Universitatea Craiova i-a găsit înlocuitor lui Bancu » Mihai Rotaru vrea un jucător din Liga 1
CSU CRAIOVA
Universitatea Craiova i-a găsit înlocuitor lui Bancu » Mihai Rotaru vrea un jucător din Liga 1

Logan Sargeant va conduce pentru Williams în Formula 1 în 2023

Sargeant avea nevoie să încheie sezonul pe una dintre primele 5 poziții* și a reușit asta cu brio. S-a clasat pe 5 în cursa de astăzi și a obținut locul 4 în clasamentul general al piloților pe tot sezonul, cu 148 de puncte, unul sub Liam Lawson, 16 sub Theo Pourchaire și 117 sub campionul Felipe Drugovich.

Astfel, este eligibil pentru Formula 1 și completează grila pentru sezonul 2023, urmând să conducă unul dintre monoposturile Williams Racing, alături de Alexander Albon.

*Logan putea încheia sezonul și pe 6, cu condiția de a nu primi niciun punct de penalizare pe parcursul anului, ceea ce rezultă în puncte bonus la Super Licență.

Marele Premiu din Abu Dhabi » Verstappen câștigă ultima cursă a sezonului de Formula 1 » Leclerc triumfă în fața lui Perez după o cursă excelentă
ABU DHABI
Marele Premiu din Abu Dhabi » Verstappen câștigă ultima cursă a sezonului de Formula 1 » Leclerc triumfă în fața lui Perez după o cursă excelentă

Logan Sargeant urcă în Formula 1 după un singur an de F2

Logan Sargeant a pilotat în Formula 3 vreme de 3 ani, între 2019 și 2021. Anul acest a condus pentru Carlin în Formula 2 și a devenit primul american care câștigă o cursă din F2 la Marele Premiu al Marii Britanii din iulie.

Sargeant a urcat deja la volanul unui monopost de Formula 1, mai întâi în testele post-sezon din finalul lui 2021, apoi în antrenamentele din acest an de la Marele Premiu al Statelor Unite, în Austin.

Cursa de astăzi din F2 a stabilit ultimul pilot din Formula 1 în 2023!
Logan Sargeant // sursă foto: Guliver/gettyimages

În octombrie, după antrenamentele libere din SUA, Jost Capito spunea despre Sargeant că „A făcut ce ne așteptam să facă, exact ce i s-a spus. A fost complicat pentru el să se obișnuiască cu monopostul, a participat pentru prima dată în antrenamentele libere. 

A fost copleșit în special de frânare, dar a părut OK. Simțim că e pregătit pentru Formula 1, iar în condițiile în care va avea destule puncte pentru Super Licență după Abu Dhabi, va fi al doilea nostru pilot anul viitor”.

Susțin aducerea piloților tineri cât mai curând posibil în Formula 1, pentru că monoposturile din seriile inferioare sunt precum niște camioane comparativ cu cele de Formula 1. 

Așa că e util să-l aducem cât mai curând posibil și să descoperim dacă e capabil să rămână în Formula 1 vreme îndelungată, iar noi credem că este. În primul lui an în Formula 2 a câștigat curse și s-a descurcat foarte bine în calificări. Simțim că este pe deplin pregătit pentru Formula 1.

- Jost Capito, director Williams Racing

Williams a renunțat la Nicholas Latifi după 3 ani

În ultimii 3 ani, locul pe care Sargeant îl va ocupa în Formula 1 i-a aparținut canadianului Nicholas Latifi. Williams a decis să renunțe la serviciile acestuia în urma unor prestații foarte slabe în 2022, an pe care îl încheie cu doar două puncte și un număr costisitor de accidente. 

Celălalt pilot Williams, Alexander Albon, a adunat 4 puncte în acest sezon. 

Grila Formula 1 în 2023

Red Bull Racing

  • Max Verstappen
  • Sergio Perez

Ferrari

  • Charles Leclerc
  • Carlos Sainz

Mercedes

  • Lewis Hamilton
  • George Russell

Alpine

  • Esteban Ocon
  • Pierre Gasly

McLaren

  • Lando Norris
  • Oscar Piastri

Alfa Romeo

  • Valtteri Bottas
  • Guanyu Zhou

Aston Martin

  • Fernando Alonso
  • Lance Stroll

Haas

  • Kevin Magnussen
  • Nico Hulkenberg

AlphaTauri

  • Yuki Tsunoda
  • Nyck de Vries

Williams

  • Alexander Albon
  • Logan Sargeant

4 piloțipărăsesc Formula 1 la final de 2022: Nicholas Latifi, Sebastian Vettel (retras), Daniel Ricciardo (McLaren i-a reziliat contractul) și Mick Schumacher (Haas nu i-a prelungit contractul)

Mai multe știri din Formula 1: 

Formula 1 lansează o competiție pentru femei » Cele 15 nume de la start trebuie să aducă de acasă 150.000 de euro

„Scântei” la Red Bull Racing » Mama lui Verstappen l-a acuzat de adulter pe Perez! Apoi a șters comentariul

Fără Schumacher în Formula 1! Americanii l-au dat afară și au readus în circuit un alt pilot: „Sunt foarte dezamăgit. Îmi meritam locul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bererece
bererece  •  20 Noiembrie 2022, 21:43

George Russel concurează în nume propriu cu mașina unei bătrânici din Londra, care nu bate, nu trăncăne?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează